Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megkapta büntetését a Zalaegerszeg edzője – HIVATALOS

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) elmúlt hétvégi fordulójában átmenetileg félbeszakadt a Zalaegerszeg-Budapest Honvéd mérkőzés a vendégszurkolók rasszista megnyilvánulásai miatt…

Zalaegerszeg-Budapest Honvéd mérkőzés második félidejének elején Christy Manzinga és Szabó Alex szólalkozott össze, majd mindketten sárga lapot kaptak. Menet közben a hazaiak légiósa lejött a pályáról és tömegjelenetek alakultak ki, mivel a ZTE vezetőedzője, Ricardo Moniz bement a pályára reklamálni, a játékvezető kiállította őt.

Ezt követően kedd délután az MLSZ fegyelmi bizottsága egy hónapra eltiltotta Ricardo Monizt, a Zalaegerszeg vezetőedzőjét minden labdarúgással kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől.

“Jeleztem a negyedik játékvezetőnek, hogy tegyen valami a lelátóról hallatszó, állati huhogás ellen. Ő azt mondta, hogy semmit nem hallott, akárcsak a játékvezető és a másik csapat edzője. Az emberek hallása néha igencsak szelektív, de ha egyedül kell harcolnom, az sem érdekel. A három évvel ezelőtti, hasonló hollandiai eset kapcsán sem történt semmi, hiába biztosított mindenki a támogatásáról. Természetesen azért mentünk vissza a pályára, mert pontlevonással büntethettek volna bennünket. Nem akartam problémát okozni a klubnak, ugyanis még mindig van esélyünk a nemzetközi kupában való szereplésre. Szóval egyedül hagytam el a pályát. Azzal viszont nem fogok egyetérteni, ha emiatt még eltiltást is kapok. Nem fogom elfogadni, ha kell, akkor elmegyek az UEFA-ig vagy Orbán Viktor miniszterelnökig is” – mesélte a szakvezető a történtekről.

Az MLSZ határozata az alábbiakat közölte:

“A FEB elnöke az NB I 12. fordulójában lejátszott ZTE–Bp. Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban mindkét sportszervezettel szemben fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért, a ZTE esetében megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása miatt, a Honvéd esetében megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és rasszista megnyilvánulás miatt.”