Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: idegenben szenvedett vereséget a címvédő AC Milan – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 12. fordulójának szombat késő esti mérkőzésén a címvédő AC Milan látogatott a Torino együtteséhez.

(Photo by Stefano Guidi/Getty Images)

A találkozó teljesen kiegyenlített volt a két fél között, azonban míg a hazaiak négyszer is eltalálták a kaput az első játékrészben, addig a vendégek egyszer sem, hiába próbálkoztak ugyanannyiszor a felek. A Torino 3 percben belül két gólt is tudott szerezni, ezzel a szünetre megnyugtató, de nem magabiztos előnnyel mehettek. A vezetést a 35. percben szerezték meg Koffi Djidji révén, aki Valentino Lazaro beadását fejelte a címvédő kapujába (1-0). A 37. minutumban pedig az Atalantától kölcsönben lévő Aleksey Miranchuk egy labdaátvételt követően megrúgja a hazaiak újabb gólját, ami az ukrán középpályás második találata volt a csapat színeiben (2-0).

A második félidő már a milánóiaké volt, de óriási dominanciát nem tudtak mutatni, viszont helyzeteik így is akadtak. A szépítést jelentő találatot a 67. percben szerezték meg, a gólt a támadó középpályás, Junior Messias szerezte, aki visszahozta a Milan reményeit (2-1). Azonban hiába érkezett a brazil játékos gólja már a játékrész derekán, és hiába került a kiállítás sorsára Juric a hazaiaktól a 71. percben, ennek következtében sem sikerült legalább egyenlítenie a Piros-feketéknek, hiába játszottak bő 20 percet emberelőnyben.

A Rossoneri így leszakadt 6 pontra az ismét győzelmet arató és nagyon magabiztos játékot mutató Napolitól, valamint egy helyet hátrébb is csúsztak, miután az Atalanta nyerni tudott az Empoli vendégeként. A Torino a győzelmének köszönhetően két helyet javítva fellépett a 9. pozícióra a tabellán.

Torino – AC Milan 2-1 (2-0)
Helyszín: Stadio Olimpico (Torino), Játékvezető: R. Abisso
Gólszerzők: Djidji (35′), Miranchuk (37′) ill. Messias (67′)

A 12. forduló eddigi eredményei és további programja:
Szombat:
Napoli – Sassuolo 4-0
Lecce – Juventus 0-1
Inter – Sampdoria 3-0

Vasárnap:
Empoli – Atalanta 0-2
Cremonese – Udinese 0-0
Spezia – Fiorentina 1-2
Lazio – Salernitana 1-3
Torino – AC Milan 2-1

Hétfő:
18:30 Verona – AS Roma (Tv: Sport 1)
20:45 Monza – Bologna (Tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:


Standings provided by Sofascore