Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: csak második lett az MU, kiesett a Lazio! – eredmények, továbbjutók

Az Európa-liga csoportkörének záró fordulójában nyolc találkozót játszottak csütörtökön, korábbi kezdéssel. Az ‘E’, az ‘F’, a ‘G’ és a ‘H’ jelű kvartettek az alábbi eredményekkel zárultak:

 (Photo by Photo Prestige/Soccrates/Getty Images)

 

E-csoport:

Real Sociedad – Manchester United 0-1 (0-1)
Gólszerző: Garnacho (17.)

Az MU-nak köztudottan két góllal kellett volna legalább felülmúlnia a Sociedadot ahhoz, hogy jobb gólkülönbségével megelőzze a baszkokat a csoportban.

Alejandro Garnacho első manchesteri gólja találkozó legelején ehhez kellő reményt is adott, de ahogy telt-múlt az idő érezhetően valami hiányzott az angolokból, hiszen inkább a Sociedad játszott veszélyesebben.

Az MU végül győzőtt, visszavágott a hazai vereségért, de gólkülönbségével a folytatásban a másodikok között, a Bajnokok Ligájából kap majd ellenfelet.

Sheriff Tiraspol – Omonia Nicosia 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Akanbi (88.)

A csoport harmadik helyét illetően is akadtak még nyitott kérdések a forduló előtt, ám azzal, hogy végül a Sheriff hazai pályán is legyőzte az Omoniát, megszerezte a harmadik helyet.

A csoport végeredménye:

Standings provided by Sofascore

F-csoport:

Feyenoord – Lazio 1-0 (0-0)
Gólszerző:
Gimenez (64.)
Kiállítva: L. Romero (90+6.)

Kínos vereséggel ért véget a Lazio számára az európai kupaidény. Az olaszok ráadásul idegileg is nehezen viselték, hogy a Feyenoord ellen sem az ő napjuk volt (…) A rómaiak szerencséje, hogy gólaránnyal megelőzték a Sturmot, így az Európa-konferencialigában vigasztalódhatnak.

Midtjylland – Sturm Graz 2-0 (1-0)
Gólszerző: Dreyer (15. és 72.)

A csoport másik meccsén hiába volt aktívabb a Sturm Graz a kapuk előtt, gólt, gólokat a Midtjylland szerzett, ezzel megelőzve az osztrákokat is, befutva a második helyre.

A csoport végeredménye:

Standings provided by Sofascore

 

G-csoport:

Qarabag – Freiburg 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Owusu (90+2.) illetve Petersen (25. -büntetőből)
Kiállítva: Medina (60.)

A már biztos továbbjutó és csoportelső Freiburg nem vette félváról a találkozót, bár korai vezetésük után azért ‘visszavettek’ a németek. Az utolsó pillanatokban, nagyot küzdve végül emberhátrányban is összejött az egyenlítést a hazaiaknak. A Qarabag az Európai-konferencialigára készülhet, a Freiburg csoportelsőként várhatja majd az ellenfelét az El-ben.

Olympiakosz Pireusz – Nantes 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Mostafa M. (79.), Blas (90.)

Az Olympiakosz vesszőfutása ezen a találkozón is folytatódott. A görögök győzelem nélkül, két ponttal búcsúztak Európától; míg a Nantes jó hajrájának köszönhetően az Európa-liga tavaszára készülhet.

A csoport végeredménye:

Standings provided by Sofascore

 

H-csoport: 

AS Monaco – Crvena Zvezda 4-1 (2-0)
Gólszerzők: Volland (5., 27. és 87.), Rodic (50. -öngól) illetve Kanga (54.)

Az El-továbbjutáshoz a Monacónak mindenképpen győznie kellett hazai pályán a Zvezda ellen. Ezt meg is tették a ‘hercegségbeliek’, meggyőző különbséggel, így megkaparintva a második helyet a csoportban.

Trabzonspor – Ferencváros 1-0 (1-0)
Gólszerző:
Bakasetas (7.)

A Ferencvároson ezen a találkozón azért érződött, hogy más fokozaton pörögnek a még a továbbjutásra hajtó törökök, mint a ‘zöld-fehérek’. Az első félidőben a Fradi kis túlzással a védekezésre összpontosított csupán, komoly nyomást nehezedett Dibusz Dénes kapujára.

Kisebb csoda, hogy a Fradi a 90 percet is kihúzta egy kapott góllal, ám tegyük hozzá, a szünet után már rendezte a sorokat az FTC, amely a veresége ellenére is csoportelsőként várhatja a folytatást!

A csoport végeredménye:

Standings provided by Sofascore