Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: kikapott a Kecskemét, a Kisvárda a 93. percben nyerte a rangadót

Az OTP Bank Liga 14. fordulójának szombati játéknapján botlott a Kecskemét és a Puskás Akadémia; utolsó pillanatban hozta el a három pontot a Kisvárda; valamint a Zalaegerszeg is otthon tartotta a három pontot.

Az idei szezon meglepetéscsapata egyértelműen a Kecskemét. A lila-fehér csapat az utóbbi hetekben a Debrecen és a Kisvárda ellen is botlott, így fontos pontokat veszített. Az volt a kérdés, hogy azok a döntetlenek pillanatnyi megingások voltak csupán, vagy esetleg az első jelei a kezdeti lendület elillanásának.

A Mezőkövesd elleni bajnokit látva leginkább az utóbbira terelődik a gyanúnk. Az egy dolog, hogy a tabella második felében elhelyezkedő kövesdiekkel meggyűlt a bajuk a nyirkos őszi időben, az viszont jelzésértékű, hogy az eredmény sem nekik kedvezett a végén. Minden a hazaiak vezetőgóljával indult: egy érdekes begyakorolt figura végén Karnitsky fejelte be a szögletet, így a Mezőkövesd előnybe került. Tíz percen belül jött azonban a válasz: a túloldalon egy szabadrúgás után Nagya Krisztián lövésével nem tudott megbirkózni Piscitelli, a labda pedig végül a hálóban kötött ki (hivatalosan öngólként jegyezték fel). Még a szünet előtt azonban érkezett még egy találat, ami – mint kiderült – döntő fontosságúnak bizonyult. Besirovic egy remek lövéssel vette be Varga Bence kapuját, amivel előnybe került a Kövesd. A Kecskemét megint futhatott az eredmény után.

A második félidőben folytatódott a “küzdelmes” játék – itt viszont a gólok már elmaradtak. Az 57. percben Banó-Szabó kiegyenlíthetett volna, ám a vendég játékos büntetőjét Piscitelli hárítani tudta. A Kecskemét pedig innentől már nem tudott betalálni. A Mezőkövesd átmenetileg feljött a 6. helyre, míg a Kecskemét a 3. helyen áll.

Mezőkövesd – Kecskemét 2-1
G.: Karnitskiy (18.), Kállai (28. – öngól), Besirovic (42.)

Ha nem voltunk elájulva az első délutáni meccsen látottakkal, akkor a felcsúti rangadó sem hozta meg a várva várt magas színvonalat. Mondhatni hatalmas taktikai csatát vívott a két együttes, a kapuk pedig nem sűrűn forogtak veszélyben. Egy-egy komolyabb ziccere azért akadt a csapatoknak, de miután ezek kimaradtak, komoly esély kínálkozott egy 0-0-ás döntetlenre. Mindez be is jött volna, ha a ráadásban meg nem táltosodik a vendég Kisvárda. Előbb Tóth Balázsnak kellett nagyot védenie, majd jött a csattanó: egy blokkolt lövés után Ilievski vágta be a labdát a kapuba a 93. percben, amivel meg is nyerte a mérkőzést csapatának. A Kisvárda így a második helyen áll a bajnokságban (2 pontra vannak a három meccsel kevesebbet játszó Ferencváros mögött); a PAFC pedig négy pontra tőlük, a 4. helyen tanyázik.

Puskás Akadémia – Kisvárda 0-1
G.: Ilievski (93.)

A nap utolsó mérkőzését Zalaegerszegen rendezték, ahol a bent maradásért küzdő Újpest vendégszerepelt. A lila-fehérek nincsenek könnyű helyzetben: az utolsó előtti helyről várhatták ezt a fordulót, így számukra minden pont létfontosságú. A játékuk azonban nem volt meggyőző a ZTE ellen. A kék mezes hazaiak valamivel kezdeményezőbbek voltak és a 23. percben vezetést is szereztek: egy jobboldali beadás után Szalay piszkálta a kapuba a labdát. Ezzel pedig előnybe került a Zalaegerszeg, a fővárosiak pedig futhattak az eredmény után. Az 55. percben azonban jött a fordulat: Csóka utolsó emberként követettel egy buta szabálytalanságot, ami után hosszas videózgatást követően kiállították. Az Újpestnek így majdnem egy félideje maradt arra, hogy emberelőnyben ledolgozza hátrányát. A fehér mezesek azonban támadójátékban ezúttal sem váltották meg a világot. Két-három lehetőségük volt csupán, ám ezeknél Demjén kapus magabiztosan oldotta meg feladatát. A ZTE így pedig 1-0-ra nyerni tudott és az 5. helyen van a bajnokságban.

Zalaegerszeg – Újpest 1-0
G.: Szalay (23.)

A 14. forduló eredményei és további párosításai

Szombat
Mezőkövesd – Kecskemét 2-1
Puskás Akadémia – Kisvárda 0-1
Zalaegerszeg – Újpest 1-0

Vasárnap
15:15 Vasas – Debrecen (M4 Sport)
18:00 Paks – Honvéd (M4 Sport +)
20:00 Fehérvár – Ferencváros (M4 Sport)

A bajnokság jelenlegi állása

Az állást biztosítja a SofaScore