Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tuchelnek el kell hagynia Angliát, Lőw maradhat – sajtóhír

Szigetországi sajtóinformációk szerint a Chelsea-től menesztett menedzsernek el kell hagynia Angliát, ugyanakkor magyar asszisztensének még nem…

A Telegraph beszámolója szerint legkésőbb decemberben kell távoznia a szigetországból Thomas Tuchelnek, a Chelsea szeptemberben menesztett menedzserének, mert munkanélküliként három hónapon felül nem kap tartózkodási engedélyt az államtól.

Azonban a német szakember segédje, Lőw Zsolt és Benjamin Weber adatelemző továbbra is maradhat Angliában, mivel mindketten a felmentési idejüket töltik, így nemcsak fizetést kapnak a Chelsea-től, de még nem szűnt meg a munkaviszonyuk sem, így továbbra is Angliában maradhatnak.

A 49 esztendős német edző a 2021. januári kinevezése óta kereken száz mérkőzésen irányította a londoni gárdát, amely 60 meccset nyert meg vele 24 döntetlen és 16 vereség mellett. Tuchel irányításával a Chelsea 2021-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját, az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot. A német szakember a nyári tulajdonosváltás után azonban nemkívánatos személy lett a klubnál, és szeptemberben megköszönték az eddigi munkáját.