Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gyertyagyújtással emlékeztek Mészöly Kálmánra

Ahogyan arról beszámoltunk, a hétfő esti órákban elhunyt a magyar labdarúgás emblematikus figurája…

 

A 81 esztendős korában elhunyt Mészöly Kálmán tiszteletére klubja, a Vasas kedd este gyertyagyújtást tartott az Illovszky Rudolf Stadion előtt.

Már délután gyülekeztek a stadion sétányán a Vasas család tagjai, hogy lerójják kegyeletüket az angyalföldi legenda emléke előtt. Borongós, ködös novemberi időben a közeledő éj sötétjét a szentély piros-kék fényei törték meg, az esti csönd fekete lepelként hullott alá. Szomorú koraest volt a mai mindannyiunk számára: búcsúzni jöttünk egy olyan labdarúgótól, akit az egész ország a szívébe zárt – írja az angyalföldiek honlapja.

Mészöly Kálmán fotója és a gyász koszorúja előtt a Vasas-család képviseletében Nagy Miklós, a Vasas Futball Club sportigazgatója gyújtotta meg az első gyertyát. Őt követték a felnőtt labdarúgók, a tartalékcsapat játékosai, a Vasas Kubala Akadémia fiatal növendékei, illetve a klub dolgozói is elhelyezték gyertyáikat és a kegyelet virágait, tisztelegve ezzel Kálmán bácsi emléke előtt.

Az eseményen a hazai sportélet képviselői, korábbi pályatársak, Vasas-legendák és angyalföldi szurkolók jelentek meg, s emlékeztek csöndben.

Mészöly Kálmán temetéséről később ígértek tájékoztatást.

Mészöly klubszinten teljes karrierjét a Vasasnál töltötte, 1959-től 1972-ig 272 tétmérkőzésen lépett pályára a piros-kékek dresszében. Aktív játékosként éppúgy 61-szer szerepelt a magyar válogatottban, mint ahány mérkőzésen szövetségi kapitányként irányíthatta a nemzeti csapatot három különböző időszaka alatt.

A 81 esztendős Mészöly Kálmán 2018-ban az MLSZ életműdíját is átvehette. Elvesztését az egész magyar labdarúgás gyászolja.

Nyugodjon békében!