Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: a takaréklángon égő Anglia nem tudta legyőzni az Egyesült Államokat! – videóval

A katari labdarúgó-világbajnokság B-csoportjában a kvartett rangadóját rendezték meg Anglia és az Egyesült Államok között.

(Photo by James Williamson – AMA/Getty Images)

Az esélyesebbnek számító Anglia kezdte némileg aktívabban a találkozót, de így is a 10. percig kellett várni az első nagyobb lehetőség kialakulására. Ekkor Bellingham, Saka és Kane játszott össze, aminek a végén a Tottenham csatára lőhetett ígéretes helyzetből kapura, de Zimmerman önfeláldozó mentést mutatott be a kapu előtt. A félidő közepén az amerikaiak alakítottak ki pár veszélyesebb helyzetet, de Wright fejese és McKennie közeli próbálkozása is elkerülte Pickford kapuját. A játékrész legnagyobb helyzete is az amerikaiak előtt alakult ki, a 33. percben ugyanis Pulisic ballábas lövése csattant a felsőlécen. Közvetlenül a szünet előtt aztán az angolok is életjelek adtak magukról, előbb Saka közeli lövése szállt el a léc felett, majd Mount 17 méterről leadott lövését Turner tolta szögletre a labdát.

A második félidőben aztán még az első 45 percben tapasztaltakhoz képest is visszább esett a helyzetek száma. Konkrétan egyik fél sem tudott komoly lehetőséget kialakítani, és úgy tűnt inkább mindkét csapat megelégszik az egy ponttal, és az utolsó fordulóra hagyják a lényegi kérdéseket Irán és Wales ellen. A félidő első kaput eltaláló lövésére egészen a 87. percig kellett várni, amikor Rashford gyengécske tekerése Turner kezei között halt el. A ráadásban még Kane fejese okozott riadalmat, de a támadó próbálkozása elszállt a kapu mellett. Végül nem láthatott gólt a közönség, így a torna 5. gól nélküli döntetlenje is megszületett.

Anglia – Egyesült Államok 0-0 (0-0)
Helyszín:
Al Bayt Stadion Vezette: J. Valenzuela
Gólszerzők:  -ill.-
Sárga lapok: -ill.-
Kiállítás: -ill.-

Anglia: Pickford – Shaw, Maguire, Stones, Trippier – Rice, Bellingham (Henderson 69.), Mount – Sterling (Grealish 68.), Kane, Saka (Rashford 78.) Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

Egyesült Államok: Turner – Dest (Moore 78.), Zimmerman, Ream, Robinson – Adams, McKennie (Aaronson 77.), Musah – Weah (Reyna 83.), Wright (Sargent 83.), Pulisic Szövetségi kapitány: Gregg Berhalter


A mérkőzés összefoglalója:

A játéknap eredményei:
Wales – Irán 0-2
Katar – Szenegál 1-3
Hollandia – Ecuador 1-1
Anglia – Egyesült Államok 0-0

 

A B-csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore