Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: széthúzás vezethetett a német válogatott fiaskójához – sajtóhír

A német sajtó még mindig a német válogatott vb-csoportkörös fiaskójának lehetséges okait boncolgatja…

(Photo by Tom Weller/picture alliance via Getty Images)

A Sport Bild szerint az első világbajnoki mérkőzés után aggadodalmak merültek fel a német válogatott egységével és teljesítményével kapcsolatban. A lapnál úgy vélik, hogy Hans-Dieter Flick orvosolhatta volna a problémákat, ám nem tette meg, amiért a szövetségi kapitányt is felelősnek tekintik.

Ráadásul a világbajnokság kezdete előtt többek között Németország is szerette volna használni a szivárványszínű csapatkapitányi karszalagot annak ellenére, hogy a FIFA megtiltotta és büntetéssel fenyegetett. Néhány német játékosnak azonban más elképzelései voltak, az első meccs előtt Manuel Neuer és Leon Goretzka egy megbeszélést hozott össze, és amellett érveltek, hogy muszáj tiltakozó gesztust tenni. A többiek azonban nem akartak semmilyen politikai szerepvállalást. A német válogatott tagjai végül a szájbefogós csapatképpel tiltakoztak, melyet több játékos ellenzett.

A lap szerint Flick érthetetlen döntése volt, hogy a Japán elleni mérkőzés második félidejének közepén, egygólos vezetésnél Ilkay Gündögan helyére Leon Goretzkát küldte, amely végül az irányítás és az egyensúly elvesztéséhez vezetett. Emellett több játékos mellőzésével sem értenek egyet.

Mindezek odáig vezettek, hogy Oliver Bierhoff igazgatóval szerződést bontottak, míg a szövetségi kapitány, Hansi Flick helye erőteljesen megkérdőjeleződött.

A 2014-es világbajnok Németország az utóbbi két vb-n még a csoportkörből sem tudott továbbjutni.