Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Marseillehez került az Atalanta kegyvesztett középpályása! – Hivatalos

A francia bajnokságban (Ligue 1) szereplő Olympique Marseille csapata hivatalos oldalán bejelentette, hogy vételi opcióval kölcsönvették az Atalanta középpályását, Ruslan Malinovskyit.

(Photo by Ivan Romano/Getty Images)

Korábban már beszámoltunk róla, hogy minden bizonnyal a Marseille csapatában fogja folytatni a pályafutását Ruslan Malinovskyi. A sajtóhírekből viszonylag gyorsan hivatalos bejelentés is született, ugyanis a Marseille a közösségi oldalán közzétette a hírt, miszerint az ukrán középpályást kölcsönvették az Atalantától. A közleményből az is kiderül, hogy opciós vásárlási jogot is szereztek, ami a hírek szerint egy igen “csekély” 10 millió eurós összeggel aktiválható, ami különböző bónuszok teljesülése esetén még további 3 millió euróval növekedhet.

A középpályás iránt korábban több PL-csapat is érdeklődött, a hírek szerint Antonio Conte nagyon szerette volna őt a Tottenhamnél látni, de a források beszámolói alapján a Marseille nagyon gyorsan nyélbe ütötte az üzletet, megelőzve ezzel a londoniakat.

Malinovskyi 2019 nyarán nagy reményekkel igazolt a bergamóiakhoz, ahol az előző két szezonban is tíz-tíz gólt szerzett, ám az idei kiírásban egyre inkább kikerült Gasperini mester kegyeiből, ugyanis 15 találkozón mindössze 549 percet tölthetett a pályán. Minden sorozatot figyelembe véve három és fél év alatt 143 mérkőzésen 30 gólt szerzett az Atalanta színeiben, amihez 28 gólpassz is párosul.