Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Belebukott a francia szövetség elnöke Zidane kritizálásába

A francia labdarúgó-szövetség a múlt hétvégén erősítette meg, hogy továbbra is Didier Deschamps lesz a válogatott kapitánya, azonban ennek kapcsán a szövetség elnökét eltávolították posztjáról a meggondolatlan kijelentése miatt…

A francia szövetség elnöke, Noël Le Graët ugyanis az RMC Sportnak adott interjúban arról beszélt, hogy ugyan Zinédine Zidane neve is szóba került a szövetségi kapitány posztján, de egy pillanatig sem volt kérdés, hogy Didier Deschamps marad a helyén:

“Zidane mindig is a radar alatt volt, bár rengeteg támogatója volt azok között, akik Deschamps távozását várták. De ki kritizálhatja komolyan Deschamps-ot? Senki. Ha Zidane megpróbált volna kapcsolatba lépni velem, nem vettem volna fel a telefont.”

Kijelentésére többen is felkapták a fejüket, a Paris Saint-Germain és a francia válogatott világsztárja, Kylian Mbappé is egyből Zidane védelmére kelt:

“Zidane maga Franciaország, egy legendával nem lehetünk ennyire tiszteletlenek!” – írta Mbappé a közösségi oldalán.

Amélie Oudéa-Castéra sportminiszter szintén reagált, azt mondta, az első számú francia sportszövetség elnökének nem szabadna ilyet mondania.

Ezt követően Le Graët hétfőn elnézést kért a meggondolatlan kijelentése miatt, ám egyre több negatív kritika zúdult rá, különféle korábbi sérelmekkel is elkezdték megvádolni őt. A szerdai napon a szövetség kihallgatásra hívta őt, ahol úgy döntöttek, hogy eltávolítják őt a posztjáról.