Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: német támadót igazolt a Hertha Berlin! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha Berlin együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy a tervezettnél fél évvel előbb a csapathoz került az Augsburgtól Florian Niederlechner.

(Photo by Adam Pretty/Getty Images)

Az már köztudott volt, hogy a nyár folyamán az Augsburgtól a Hertha Berlin gádájához fog kerülni Florian Niederlechner. Ezzel szemben a csatár már most, a tél folyamán elhagyta az Augsburgot, és csatlakozott a fővárosi alakulathoz. A bajor klub azért engedte el fél évvel előbb a támadót, mert sikerült két játékost is szerezniük a posztjára. Egyrészt leigazolták a korábbi francia utánpótlásválogatott Irvin Cardonát a Bresttől, másrészt pedig az idény végéig vételi opcióval kölcsönvették a Genoa játékosát, Kelvin Yeboaht.

A két szerzemény érkeztével Niederlechnert hamarabb elengedte az Augsburg a Herthához, ahol 2025 nyaráig szóló szerződést írt alá. A transfermarkt adatai szerint a berlini klub 500 ezer eurót fizetett a csatár játékjogáért. Niederlechner pályafutása során eddig összesítve 200 mérkőzésen lépett pályára a Bundesligában és a Német Kupában, amelyeken 48 gólig és 28 gólpasszig jutott.