Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vetélytárshoz igazolt a mexikói bajnokság gólkirálya – HIVATALOS

Miután Rafael Santos Borré leigazolása ügyében a trónra törő mexikói gigász egy másik gólerős támadó leigazolását jelentette be…

(Photo by Jam Media/Getty Images)

A mexikói bajnokság (Liga MX) aktuális kiírását két forduló után vezető Tigres UANL szerződtette a címvédő Pachuca argentin gólfelelősét, Nicolás Ibánezt.

A 28 éves támadó hazájában a Comunicaciones és a Gimnasia La Plata együttesében szerepelt, azonban immár 2018 óta Mexikóban keresi a kenyerét. Ibánez kezdetekben az Atlético Madrid helyi fiókcsapatként számontartott Atlético San Luis futballistája volt, ahol három év alatt 115 mérkőzésen 57 gólt szerzett. Ezt követően került a Pachucához, melynél tovább folytatja a gólgyártást. A 2022-es Clausura alatt 16 mérkőzésen kilenc találatig jutott, míg a 2022-es Aperturában 11 góllal az alapszakasz gólkirálya lett, a rájátszás hat mérkőzésén pedig további öt találattal járult hozzá csapata bajnoki címéhez.

Az újonnan elrajtolt kiírás első fordulójában a rutinos gólvadász rögtön duplázni tudott a Puebla elleni, 5-1-es siker alkalmával, azonban átigazolása miatt a múlt hétvégi rangadón nem lépett pályára, amikor a Tigres 4-1-re kiütötte a Pachucát.

Ibánez mindent beleszámítva 62 találkozón 35 alkalommal volt eredményes a Pachuca színeiben.

A mexikói gárda a közelmúltban szerződtette a Ferencváros korábbi játékosát, Fernando Gorriaránt, míg két ismert francia kiválóság, André-Pierre Gignac és Florian Thauvin ugyancsak a Tigrest erősíti, amely nagy reményekkel vágott neki a 2023-as Clausurának.