Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszországból szerződtet védőt az Arsenal – sajtóhír

Leandro Trossard megszerzése után hamarosan egy újabb játékos leigazolását erősítheti meg az Arsenal…

(Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images)

A Sky Sports beszámolói szerint az Arsenal mindenben megállapodott az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Spezia lengyel válogatott hátvédje, Jakub Kiwior leigazolásáról, akiért 20 millió fontot készülnek fizetni.

A 22 éves védő fiatalon a belga Anderlecht utánpótlásában pallérozodott, majd a profik közt a szlovák Zeleziame Podbrezová együttesében debütált. Kiwior onnan a Zsolna csapatához került, ahol 2019 és 2021 között 61 tétmérkőzésen szerepelt. Másfél évvel ezelőtt írt alá eddigi állomáshelyéhez és a Serie A kiscsapatában is hamar alapember lett belőle: az előző teljes idényben 22, az idei szezon derekáig 17 mérkőzésen lépett pályára az olasz élvonalban.

Kiwior stabil teljesítménye révén a lengyel válogatottba is bekerült, tavalyi debütálása óta kilenc mérkőzésen lépett pályára a nemzeti színekben, beleértve a 2022-es világbajnokságon lejátszott négy találkozót.

Az új érkező kétségkívül a brazil hátvéd, Gabriel Magalhaes számára jelenthet további versenyhelyzetet, hiszen hozzá hasonló Kiwior ugyancsak ballábas belső védő.