Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatért korábbi csapatához a Ronaldo miatt távozó támadó – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a török bajnokságban (Süper Lig) szereplő Besiktas bejelentette egykori támadója visszatérését…

(Photo by AL Nassr Club of Saudi Arabia/Anadolu Agency via Getty Images)

A Besiktas megerősítette, hogy visszatért a csapathoz a kameruni válogatott támadó Vincent Aboubakar, akinek Cristiano Ronaldo érkezése miatt kellett távoznia a szaúdi Al-Nasszrtől, hogy legyen hely egy újabb légiós számára a keretben.

A 30 éves kameruni válogatott támadó a nemrégiben megrendezett világbajnokságon is szerepelt. Aboubakar gólt szerzett a Brazília elleni csoportmeccs hajrájában, majd mezlevétele után a második sárga lapját kapva kiállították őt. A rutinos gólvadász az elmúlt másfél évben 39 meccsen 13 alkalommal volt eredményes a szaúdi csapat színeiben.

Aboubakar korábban a francia Lorient és a portugál FC Porto labdarúgója is volt, de a török klubnál sem ismeretlen. A kameruni csatár számára a mostani már a harmadik megszakítás lesz a BJK kötelékében, hiszen a 2016-2017-es szezont még a Portótól kölcsönben töltötte náluk, amikor 38 mérkőzésen 19 gólt szerzett, majd a 2020-2021-es idényben 29 meccs alatt 16-szor volt eredményes.

Átigazolásával egy különleges háromször zárult le, hiszen amíg CR az MU-t elhagyva az Al-Nasszrhoz szerződött, addig a “vörös ördögök” Wout Weghorstot szerezték meg a Besiktastól, a törökök pedig a szaúdiaktól pótolták őt. Az isztambuliak ezt szemléltetve tettek közzé egy ötletes videót Aboubakar nem mindennapi visszatéréséről: