Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“A Ferencvárosból is lehet topligába igazolni”

Ahogyan arról beszámoltunk, a Ferencváros középpályása pénteken a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Union Berlinhez igazolt…

A Ferencváros sportigazgatója, Hajnal Tamás nem mindennapi sikertörténetként könyvelte el, hogy a zöld-fehérek játékosa, Aissa Laidouni az Union Berlinhez szerződött:

“Óriási siker, mind Aissának, mind a klubnak, hogy ismét egy európai topligába, ráadásul a Bundesliga egyik élcsapatához sikerült játékost értékesítenünk. Azt gondolom, hogy ez a két és fél év, amelyet Laidouni nálunk töltött rendkívül sikeres időszak volt, amelyben számos nagy győzelmet élhettünk át közösen. Az ő eligazolása is jó példa lehet, hogy igenis, a Ferencvárosból is lehetséges az európai elitligákba kerülni.”

“Persze, az egyik oldalról fáj az ember szíve, hogy egy ilyen nagyszerű játékos távozott, de inkább nagy öröm és büszkeség, hogy ismét létrejött egy ilyen jelentős igazolás. A klub számára óriási elismerés és a jövőre nézve is rendkívül pozitív megítélés lehet, hogy egy újabb labdarúgónk igazolt a nagy topligák egyikébe. Aissának nagyon sok sikert kívánok Berlinben!” – tette hozzá a sportvezető.

Ezzel az átigazolással az FTC elmondhatja, hogy kilenc év alatt mindegyik topligába tudott játékost értékesíteni. Tavaly Myrto Uzuni ment a spanyol La Ligába (Granada), 2016-ban Nagy Ádám az olasz Serie A-ba (Bologna), Somáliát 2015-ben a francia Ligue 1-be (Toulouse), Muhamed Besicet pedig 2014-ben az angol Premier League-be (Everton) adta el.

A berliniek a hírek szerint 4 millió euró körüli összeget fizettek érte a Fradinak, melynek a 15 százaléka előző csapatát, a román Voluntarit illeti meg.

A védekező középpályás 2020 augusztusa óta 103 mérkőzésen tíz gólt és 16 előkészítést szorgoskodott össze a zöld-fehérek mezében. Laidouni az idei szezonban a BL-selejtezők során két gólt szerzett, míg 10 NB I-es bajnokiján három gólpasszt regisztrált.