Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: idegenben nyert rangadót a Borussia Dortmund – videóval

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 18. fordulójának vasárnap késő délutáni mérkőzésén fogadta a remek formát mutató Bayer Leverkusen a Borussia Dortmundot.

(Photo by Stefan Brauer/DeFodi Images via Getty Images)

Az első félidő nem hozott óriási izgalmakat, ennek függvényében túl sok lehetőséget sem jegyezhettünk fel, hiába van remekformában mindkét alakulat, ezúttal kicsit óvatosabbra fogták. Az egyetlen említésre méltó lehetőség a 33. percben volt, egy jobb oldali támadás végén Julian Brandt megtalálja labdájával a teljesen üresen álló Karim Adeyemit, a fiatal német csatár pedig egy labdaátvételt követően megszerzi a BVB számára a vezetést (0-1). A szünetre ennek következtében Dortmund előnnyel mehettek a csapatok.

A második játékrész szinte azonnal egy vendég góllal kezdődött, az 53. percben Edmond Tapsoba szeretett volna tisztázni Wolf keményen középre lőtt labdája után, azonban pechesen ért bele a játékszerbe és öngólt vétett (0-2). Ezt követően hiába játszottak jobban a gyógyszertáriak és dolgoztak ki apróbb lehetőségeket, gólt nem sikerült szerezniük, így az egyenlítéstől is messze álltak és ennek következtében vereséget szenvednek öt nyertes bajnoki mérkőzést követően. A Dortmund a győzelmének köszönhetően fellépett a 4. helyre, míg a Leverkusen maradt a 9. pozícióban.

Leverkusen – Borussia Dortmund 0-2 (0-1)
Helyszín: BayArena (Leverkusen), Vezette: T. Welz
Gólszerzők: Adeyemi (33.), Tapsoba (53. – öngól)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 18. forduló eredményei:
Péntek:
RB Leipzig – VfB Stuttgart 2-1

Szombat:
Freiburg – Augsburg 3-1
Hertha Berlin – Union Berlin 0-2
Hoffenheim – B. Mönchengladbach 1-4
Mainz – VfL Bochum 5-2
Werder Bremen – Wolfsburg 2-1
Bayern München – Eintracht Frankfurt 1-1

Vasárnap:
Schalke – Köln 0-0
Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund 0-2

A bajnokság állása 18 fordulót követően:


Standings provided by Sofascore