Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dani Alves bemutatkozott a börtönválogatottban

Ahogyan arról beszámoltunk, a Barcelona korábbi kiváló játékosa ellen szexuális erőszak vádjával eljárás indult, jelenleg pedig fogva tartják…

(Photo by Mauricio Salas/Jam Media/Getty Images)

Barcelona korábbi játékosát, Dani Alvest őrizetbe vették és jelenleg is eljárás folyik ellene, miután szexuális erőszak elkövetésével vádolják.

A vád szerint 2022. december 30-án egy barcelonai éjszakai bárban megtámadott egy nőt és megerőszakolta az egyik VIP helyiségben. Mivel úgy vélik, hogy esetében fennáll a külföldre utazás veszélye, jelenleg előzetes letartóztatásban tartják egy börtönben. Alvest a saját nyugalma érdekében egy másik, Barcelona környéki fegyházba szállították át.

Nemzetközi sajtóhírek szerint múlt héten már egy labdarúgó-mérkőzést is játszott rabtársaival. A jelentések szerint a többiek izgatottak voltak, hogy vele futballozhattak, ám a brazil játékos teljesítményéről nem érkeztek pontos jelentések. Annyi bizonyos, hogy az elmúlt napokban rengeteg aláírást osztott ki az elítéltek körében.

Alves amikor megérkezett a börtönbe, kapott 100 eurót, amit magára költhetett. Úgy tudni, ebből a pénzből alapvető dolgokat vásárolt, például négy joghurtot, négy tonhalkonzervet, egy tubus sampont, egy dezodort és néhány energiaitalt.

A hírek szerint Alves ügyvédje azon dolgozik, hogy védence szabad lábon védekezhessen, míg a sértett képviselője Alves mielőbbi jogerős elítélése mellett kardoskodik.

Marca közlése szerint elmarasztaló ítélet esetén a szexuális erőszakról szóló törvénycikk legutóbbi módosítása nyomán a brazilra négytől tizenkét évig terjedő börtönbüntetés vár.