Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Riválistól erősített az Arsenal – HIVATALOS

A várakozásoknak megfelelően az Arsenal a kedd esti órákban hivatalosan is bejelentette a rivális Chelsea középpályásának szerződtetését…

Az Arsenal szerződtette a Chelsea lejáró szerződésű tapasztalt középpályását, Jorginhót, akivel az “ágyúsók” a hírek szerint másfél+egy éves megállapodást kötöttek. A hírek szerint 15 millió euró körüli összeget fizettek érte.

A 31 éves brazil származású olasz válogatott középpályás 2018 nyarán igazolt a Chelsea-hez 50 millió font és további bónuszok ellenében a Napoli csapatától. Jorginho éveken át a Partenopei meghatározó játékosa volt, korábban a Hellas Verona csapatában szerepelt választott hazájában. Jelenleg már az ötödik szezonját tapossa a Stamford Bridge-en, minden sorozatot figyelembe véve 213 mérkőzésen 29 gólt szerzett a “kékek” mezében, ebből kilencet az előző kiírásban vállalt. Azóta viszont nem történt előrelépés a lejáró szerződése meghosszabbítása ügyében, így a januári eladása mellett döntöttek.

“Jorginho egy erős mentalitású profi, aki minőséget és tapasztalatot hoz csapatunkba. Olyan játékos, aki illik a játékstílusunkhoz, és nagyon jó pillanatban csatlakozik hozzánk, hiszen segíthet a lendületünk megőrzésében” – vélekedett az Arsenal sportigazgatója, Edu.

“Rendkívül intelligens középpályás, mély vezetői képességekkel, valamint hatalmas PL-, és nemzetközi tapasztalattal. Jorginho számtalan címet nyert pályafutása során és még mindig elkötelezett a további sikerek iránt” – tette hozzá Mikel Arteta menedzser.

Jorginho 2021-ben igazi motorja volt a BL-győztes klubcsapatának és az Európa-bajnok válogatottjának egyaránt. Az olasz nemzeti csapat színeiben 2016 óta 46 mérkőzés alatt öt találatig jutott.