Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: hátrányból fordítva győzött Pakson a Ferencváros

A szerdai kora esti órákban pótolták a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 4. fordulójából elhalasztott mérkőzést a Paks és a Ferencváros között…

 

A Ferencváros a második félidő eleji hátrányba kerülés ellenére 3-1-es sikert aratott a Paks otthonában. A zöld-fehér rangadót a fővárosiak kezdték aktívabban, a tizedik percben R. Mmaee kiugrásánál a tolnaiak 18 éves kapusa, Simon Barnabás remek védést mutatott be. A hazai gárda a kontrákra rendezkedett be és kezdetekben több alkalommal is zavarba tudták hozni a Fradi védelmét. Ahogy haladt előre a mérkőzés, a ferencvárosi mezőnyfölény csak egyre jobban fokozódott, de a kapu előtt kevés veszélyt tudtak teremteni. Nem sokkal a szünet előtt Knoester fejesét Simon húzta le a felső léc alól. Az első félidő gól nélküli döntetlennel végződött. A fordulás után egy perc sem telt el, és majdnem megszerezték a vezetést a hazaiak, Osváth lövése szállt nem sokkal Dibusz kapuja fölé. A 49. percben viszont már semmi sem menthette meg a Ferencvárost egy kapu elé ívelt szabadrúgás után tovább csúsztatott labdát az előre húzódó Kinyik Ákos továbbította közelről a kapuba. Csercseszov kettős cserével próbálta felrázni az övéit, de újabb helyzet kisvártatva ismét a Paks előtt adódott, Kinyik egy szöglet után őrizetlenül lőhetett közelről kapura, de kísérlete ezúttal célt tévesztett. A második játékrész derekánál Marquinhos fejesénél ismét Simon védett magabiztosan. Az utolsó húsz percen belül Marquinhos beadásából a frissen becserélt új igazolás, Owusu Kwabena fejjel volt eredményes közelről. Pár perc múlva ismét Dibusznak kellett nagyot védenie Sajbán közeli fejesénél. Az utolsó tíz percben a Ferencváros óriási nyomást helyezett az ellenfélre, amely góllá érett, Marquinhos újabb nagyszerű gólpasszából egy másik cserejátékos, Kristoffer Zachariassen volt eredményes. Nem sokkal később Kádár kaszálta el a tizenhatoson belül Ryan Mmaee-t, a jogosan megítélt büntetőt a sértett váltotta gólra az elvetődő kapussal szemben, végleg eldöntve a három pont sorsát.

A Ferencváros az újabb győzelmének köszönhetően immár 12 ponttal vezeti az NB I tabelláját a Kecskemét előtt, míg a Paks maradt a hetedik helyen.

Paks – Ferencváros 1-3 (0-0)
Gólszerzők: Kinyik (49.), ill. Kwabena (72.), Zachariassen (83.), R. Mmaee (90. – büntetőből)

A bajnokság aktuális állása


Standings provided by Sofascore