Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatért a PL-be a rutinos ghánai szélső – HIVATALOS

Az angol bajnokságban (Premier League) küzdő újonc a nyárihoz hasonlóan a januári átigazolási időszakban is több erősítést hajtott végre…

(Photo by Simon Holmes/NurPhoto via Getty Images)

A Nottingham Forest a csütörtöki napon megerősítette a csapat nélküli André Ayew szerződtetését, aki korábban emlékezetes időszakot töltött a Premier League-ben.

A 33 éves támadó a közelmúltban bontott szerződést a katari Al-Szadd csapatával, így szabadon igazolhatóként csatlakozott a Foresthez. Ayew korábban éveket töltött az Olympique Marseille alkalmazásában, majd Angliában a Swansea City-t a 2015-2016-os szezonban, valamint 2018-tól 2021-ig erősítette, a kettő közt pedig a West Ham United játékosa volt 2016-2018-ig. A rutinos szélső a legjobb PL-szezonjában 12 találatig jutott, míg a Championshipben 15, ill 16 gólos szezonja is volt a walesieknél töltött második időszakában. A tapasztalt játékos a katari bajnokság 2021-2022-es idényében 21 mérkőzésen 15-ször volt eredményes, míg az aktuális kiírásban kilenc pályára lépés alatt három gólt szerzett.

Ayew 2007 óta 113 mérkőzésen lépett pályára a ghánai válogatottban, ezalatt 24 gólt szerzett, Portugália ellen a 2022-es világbajnokságon is eredményes tudott lenni.

A Forest a januári piaczárás előtt kölcsönvette Keylor Navast a PSG-től és leigazolta a brazil hátvédet, Felipét az Atlético Madridtól.