Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

UEFA Ifjúsági Liga: az AZ Alkmaar fölényesen ment tovább, a többi párharc szoros volt – KÖRKÉP

A keddi és a szerdai játéknapon rendezték meg az UEFA Ifjúsági Liga aktuális kiírásában a legjobb 16 közé jutásért zajló párharcokat…

(Photo by Filippo Alfero – Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

Némi meglepetésre a pályaválasztóként Lengyelországban pályára lépő ukrán Rukh Lviv U19 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel felülmúlta az Inter U19 csapatát és továbbjutott a nyolcaddöntőbe. Az első félóra végeztével az ukránok kerültek lépéselőnybe, melyre ugyan válaszolni tudtak az olaszok, de a győztes gólt képtelenek voltak bevinni. A tizenegyespárbaj során a milánóiak voltak lépéselőnybe, de nem tudták lezárni a párharcot, és végül a hatodik párban vétett hiba megpecsételte a továbbjutásukat.

Rukh Lviv U19 – Inter U19 1-1 (1-0) – büntetőkkel: 4-2
Gólszerzők: Panchenko (30.), ill. F. Esposito (52.)

A másik versenyben lévő olasz csapat is búcsúzott a további küzdelmektől, miután a KRC Genk U19 0-0-s rendes játékidő után tizenegyesekkel győzött a Juventus U19 ellen. A torinóiak a második félidő elejétől egy, majd a 63. perctől két emberrel voltak kevesebben, ennek ellenére kihúzták a gól nélküli döntetlennel, de végül a szétlövésben ők hibáztak.

KRC Genk U19 – Juventus U19 0-0 (0-0) – büntetőkkel: 4-3
Gólszerzők: ill.
Kiállítva: ill. Dellavelle (50.), Nonge Boende (63.)

A holland AZ Alkmaar U19 5-0-ra kiütötte az Eintracht Frankfurt U19-es együttesét a maga párharcában. Az első félidőben a hazaiak két gólt szereztek, majd a második etap derekánál a németek tíz emberre fogyatkoztak, és az AZ három újabb találattal kiütésessé növelte a különbséget. A hazaiak soraiból Mexx Meerdink három gólt szerzett.

AZ Alkmaar U19 – Eintracht Frankfurt U19 5-0 (2-0)
Gólszerzők: Meerdink (3., 31., 75.), Poku (71.), Addai (90. – büntetőből), ill.
Kiállítva: ill. Gebuhr (64.)

A Hajduk Split korosztályos együttese egy végletekig kiélezett mérkőzésen múlta felül 1-0 arányban a Sahtar Donyecket. A két csapat sokáig szoros, küzdelmes összecsapást vívott egymással, az egyetlen találatot a 82. percben Luka Vuskovic szerezte. A hajrában a Hajduknak még az is belefért, hogy a gólszerzőt kiállították, majd a vendégek is tíz emberrel fejezték be a mérkőzést, de az eredmény már nem változott.

Hajduk Split U19 – Sahtar Donyeck U19 1-0 (0-0)
Gólszerző: Vuskovic (82.), ill.
Kiállítva: Vuskovic (88.), ill. Rosputko (90+5.)

A magyar bajnok MTK Budapest U19-es csapata kiélezett csatára késztette az AFC Ajax U19 együttesét, de végül 1-0-s vereséget szenvedett a holland favorit ellen hazai környezetben. A hollandok győztes gólja a második félidő elején született tizenegyesből, a kék-fehérek a 92. percben ugyancsak büntetőhöz jutottak, melyet azonban Kovács Mátyás elpuskázott, így a magyar csapat nem jutott be a legjobb 16 közé.

MTK Budapest U19 – AFC Ajax U19 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Misehouy (59. – büntetőből)

Az utolsó párharcban az FC Porto korosztályos legénysége egy második félidei találattal aratott 1-0-s győzelmet a Panathinaikosz vendégeként, ezzel ugyancsak kvalifikálta magát a sorozat következő körébe.

Panathinaikosz U19 – FC Porto U19 0-1 (0-0)
Gólszerzők: ill. Meireles (71.)

Ifjúsági Liga, a nyolcaddöntőbe jutásért:

Kedd:
Young Boys U19 – Red Bull Salzburg U19 2-3
Hibernian U19 – Borussia Dortmund U19 1-2

A továbbjutók a nyolc csoportelső közül kapnak ellenfelet az UEFA Ifjúsági Liga 2022-2023-as kiírásának nyolcaddöntőjében.