Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: nem tudott nyerni a Honvéd a Mezőkövesd ellen

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) hétvégi, 21. fordulójának nyitómérkőzését péntek este a felzárkózóban lévő Mezőkövesd és a kiesőzónában szerénykedő Budapest Honvéd vívta egymással…

 

Gól nélküli döntetlennel zárult a Mezőkövesd Zsóry és a Budapest Honvéd találkozója. Az első félóra kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat alakított ki lehetőségeket, de a két kapusnak kevés dolga akadt. A vendégeknél Tamás volta a legveszélyesebb, aki ígéretes beadásokkal és távoli átlövésekkel egyaránt operált, míg a hazaiak oldaláról Besirovic kísérletei kerülték el a debütáló Dúzs kapuját. Az első félidő hajrájában egy villámgyors Mezőkövesd-akció végén Molnár lapos lövését védte a fiatal kapus, míg a másik oldalon Sampeiro lövés épphogy elkerülte a kaput.

A második félidőben a Honvéd vette át egyre inkább az irányítást, mivel nekik lett volna égetőbb szükségük a három pontra. Lukicsék azonban hiába támadtak, kevés igazi lehetőséget tudtak kidolgozni. A “matyóföldiek” inkább kontrákból veszélyeztettek, de komoly helyzet előttük sem adódott. Negyedórával a vége előtt Tamás a gyengébbik, jobb lábával eresztett meg egy távoli lövést, amely nem sokkal kerülte el a kövesdi kaput. Már az utolsó tíz percen belül jártunk, amikor a Mezőkövesd megszerezhette volna a vezetést, azonban a Filip bejátszása után Molnár közvetlen közelről bevetődve a kapu fölé bombázott. Nem sokkal később egy veszélyes kispesti beadásba Drazic csúsztatott bele, Piscitelli bravúrral óvta meg kapuját az öngóltól. A rendes játékidő utolsó percében Filip az ötös előteréből ajtó-ablak helyezetből bombázott méterekkel a kapu fölé. Döntés nem született, egyik csapat sem szerzett gólt.

A kispestiek ugyan szereztek egy pontot, maradtak a kiesőzónában, míg a Mezőkövesd a hatodik helyen áll a tabellán.

Mezőkövesd Zsóry – Budapest Honvéd (0-0)
Gólszerzők:ill.

A 21. forduló eddigi eredményei és további programja

Péntek:
Mezőkövesd Zsóry – Budapest Honvéd 0-0

Szombat:
14:30 Zalaegerszeg – MOL Fehérvár (tv: M4 Sport)
17:00 Puskás Akadémia – Paks (tv: M4 Sport)
19:30 Vasas – Kisvárda (tv: M4 Sport)

Vasárnap:
14:00 Kecskemét – Újpest (tv: M4 Sport)
16:30 Debrecen – Ferencváros (tv: M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása