Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MOL Magyar Kupa: Tajti villanása döntött, elődöntős a Zalaegerszeg

Már csak nyolc csapat van versenyben a MOL Magyar Kupában, ahol kedd este a Mezőkövesd és a Zalaegerszeg csapott össze elsőként. 

Rögtön egy kiegyenlített párharccal kezdődött a negyeddöntők sora. A Mezőkövesd és a ZTE a bajnokságban azonos pontszámmal áll – igaz, a formát tekintve egyértelműen a Kövesd áll jobban. Ezen az estén viszont kissé tartalékosan állt ki Kuttor Attila legénysége, így jelentős esély kínálkozott egy zalai továbbjutásra is akár.

Már az első perc végén ziccerbe kerültek a vendégek: Tajti parádés indítása után Mim lőtt a kapu mellé, a centikre volt a góltól a Zalaegerszeg. Ezt követően azonban a kapuk jó darabig nem forogtak veszélyben. A középpályán folyt a játék, tartósan egyik csapat sem igazán tudott a másik fölé kerekedni. A nagy csöndet aztán a 24. percben Sankovic törte meg, aki egy felfejelt labdát kaparintott meg az ellenfél tizenhatosánál, majd egy pattanás után be is vágta azt a kapuba. A fehér mezes zalaiak így előnybe kerültek, a Mezőkövesden volt a sor, hogy reagáljon.

A hazaiak stabil védekezésükben bíztak, ellenben nehezen tudtak nyomást gyakorolni ellenfelükre. A ZTE letámadása sokkal jobban működött és így aktívabban tudtak tenni a lehetőségek kialakításáért – a Kövesd jelentősen elmaradt ebben a tekintetben. A második félidőre fordulva a hazai csapatnak mindössze egy próbálkozása volt, így jelentősen fel kellett javulniuk a támadójáték terén. A második félidő szerencsére jóval eseménydúsabb volt, mint az első. Főleg zalaegerszegi rohamokat jegyezhettünk fel, de olykor a kövesdi támadók is meg-megvillantak.

Az áttörést hazai oldalon végül a Drazic műesése után megítélt szabadrúgás hozta el. Ekkor ugyanis Molnár Gábor egy hatalmas rakétát eresztett el a 70. percben, amivel ki is tudott egyenlíteni a Mezőkövesd. Az örömük azonban nem tartott sokáig. A 74. percben ugyanis jött Tajti Mátyás a túloldalon és egy gyönyörű szóló végén, 3-4 embert kicselezve szerzett hatalmas gólt, amivel a ZTE hamar vissza tudta venni a vezetést.

A Kövesdnél egyre több alapember állt be csereként, ami jót tett ugyan a játékuknak, de még egyszer már nem tudtak visszajönni a meccsbe. A hajrában Ikoba révén a vendégek ismét betaláltak, így eldőlt a továbbjutás sorsa. Sőt, két perccel később még Huszti is betalált, beállítva az 1-4-es végeredményt. A zalaiak összességében megérdemelten nyertek és biztosították a helyüket az elődöntőben.

Mezőkövesd – Zalaegerszeg 1-4
G.: Sankovic (24.), Molnár G. (70.), Tajti (74.), Ikoba (88.), Huszti (90.)

A negyeddöntők párosításai

Kedd
Mezőkövesd – Zalaegerszeg 1-4

Szerda
17:00 Budafok – Kisvárda (M4 Sport)
20:00 Paks – Vasas (M4 Sport)

Csütörtök
20:00 Debrecen – Puskás Akadémia (M4 Sport)