Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Moniz: “Minden magyar büszke lehet arra, amit a ZTE képvisel”

A Zalaegerszeg 1-0-ra legyőzte a Ferencvárost a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 24. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén…

 

A Zalaegerszeg holland vezetőedzője, Ricardo Moniz elégedetten értékelte csapata játékát a Ferencváros elleni győzelem után:

“Most megérdemelt győzelmet arattunk. Sajnos sokan küzdöttek vírussal, sérülésekkel, volt három eltiltottunk. Összességében tíz valóban fitt játékosunk volt, mert Grezda sem volt csúcsformában. Sikeres volt a filozófiánk, magasan letámadtunk, nagyon keményen edzettünk ezért. Nincs nagy büdzsénk, rengeteg pénzünk, nekünk a munkát kell beletennünk. Eljutottunk odáig, hogy kilencvenöt percig tudtuk tartani a presszingelést, ennek a munkának a gyümölcse ez a győzelem. Az első félidőben nem engedtük kibontakozni a Ferencvárost, nem tudtak támadásokat építeni, Ikobának pedig volt egy lehetősége, amit nem tudott kihasználni. A kreativitás nem mindig csillant meg, de Meschak góljában ott volt. Keményen dolgoztunk azon, hogy öt másodpercen belül visszaszerezzük az elveszített labdákat, és nyolc másodpercen belül már kontrát tudjunk indítani.”

“A kreativitás a Fradi nagy erőssége klasszis játékosaikkal, akiket pénzért megvesznek. Nekünk erre nincs lehetőségünk, nekünk fel kell edzeni erre a szintre a labdarúgókat. Minden magyar büszke lehet arra, amit a ZTE képvisel: mi kineveljük ezeket a játékosokat. A kreativitás még dolgoznunk kell, ha az megvan, akkor több góllal is nyerhettünk volna. A Ferencváros szerintem ideges volt a helyzet miatt, ezt nem tudtam mire vélni” – tette hozzá.

A ZTE ezzel a győzelemmel a hetedik helyre zárkózott fel és öt pont az előnye a kieső helyhez képest.