Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb műtéten esett át, de már a visszatérésre készül a magyar válogatott játékosa

A napokban újra edzésbe állt, azóta pedig már ő maga is tájékoztatást adott arról, hogy jó úton halad a visszatérés felé…

(Photo by Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images)

Az Union Berlin magyar válogatott légiósa, Schäfer András a héten újra edzésbe állt az újabb kihagyása után, a játékos pedig reményei szerint heteken belül újra pályára léphet tétmérkőzésen.

A 23 éves középpályás csütörtökön az M4-nek nyilatkozva elmondta, még nincs tökéletes állapotban, de egyre jobban van a lába és reményei szerint a bajnokság hátralévő kilenc fordulójából az utolsó hat-hétben már a szakmai stáb rendelkezésére állhat.

Schäfer novemberben fáradásos törés miatt kellett megműteni, januárban térhetett vissza a pályára, azonban mindössze két találkozón játszott és máris újra problémákat tapasztalt, azóta két hónapot ismét kihagyott.

“Ez főleg lelkileg volt nehéz, hiszen két és fél hónapos rehabilitációt követően nagyjából másfél meccs után megint ez várt rám. Közben pedig a legjobb meccseket kellett kihagynom, a válogatott mérkőzéseit, az Európa Liga küzdelmeit, vagy a Bayern München elleni bajnokit” – sorolta Schäfer, aki azt is elárulta, hogy mindeközben köldöksérvműtétje is volt.

A magyar futballista elmondta, a Bundesligában jelenleg harmadik helyezett csapatnál a nemzetközi kupaszereplés elérése a cél, ő pedig nagyon bízik abban, hogy ezt Bajnokok Ligája-indulást érő első négy hely valamelyikének megszerzésével teljesíti a gárda. Az Union Berlin az Európa-ligában a nyolcaddöntőben búcsúzott a belga Union Saint-Gilloise-val szemben, előtte azonban az Ajaxot búcsúztatta. Schäfer szerint a berlini csapat így is erőn felül teljesített és szép pillanatokat szerzett szurkolóinak.

A magyar válogatottal kapcsolatban elmondta, nincs rá más jelző, fantasztikusan játszott a csapat a bolgárok ellen 3-0-ra megnyert Európa-bajnoki selejtezőn, melyen Szoboszlai Dominik kiemelkedő teljesítményt nyújtott, jó kis ízelítőt adott abból, mit lehet majd várni tőle csapatkapitányként.