Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Willi Orbán: “Nagy lökést adna a győzelem”

Kedd este két magyar érdekeltségű csapat, az RB Leipzig és a Freiburg csap össze egymással a német DFB-kupa elődöntőjében…

(Photo by Oliver Kaelke/DeFodi Images via Getty Images)

Az RB Leipzig magyar válogatott hátvédje, Willi Orbán a Kickernek elárulta, hogy 50-50 százalék esélyt ad előzetesen a továbbjutásra mindkét csapatnak:

“Előzetesen mindkét csapatnak ötven százalék esélyt adnék a döntőbe kerülésre. A hazai pálya a Freiburg mellett szól, de a lényeg, hogy a saját játékunkkal próbáljunk érvényesülni, akkor lehet esélyünk arra, hogy öt éven belül negyedik alkalommal is bejussunk a döntőbe, ami hatalmas eredmény lenne.”

“A tavalyi kupagyőzelem mérföldkő volt az egyesület életében, de ennyi nem elég, továbbra is éhesek vagyunk a sikerre. Hogy mi vagyunk-e az esélyesek? Ezt a kérdést az öltözőben sosem tesszük fel magunknak. Ha a keretek értékét nézzük, akkor papíron erősebb csapatunk van a Freiburgnál, de a kezdősípszó után ennek már nincs jelentősége. Az ilyen meccseket az dönti el, hogy melyik csapat akarja jobban a sikert, és melyik csapat hajlandó többet szenvedni a győzelemért. A Freiburg elleni keddi győzelem mindenesetre nagy lökést adna az idény hátralévő részére, már csak azért is, mert szombaton ismét találkozunk” – tette hozzá a rutinos hátvéd.

Az Orbán mellett Szoboszlai Dominikot és Gulácsi Pétert is foglalkoztató lipcseiek a kupacsatán kívül a bajnokságban is Sallai Roland csapatával, a Freiburggal küzdenek a BL-indulást érő helyekért.