Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fehérvár: “A meccs 99 százalékában jobbak voltunk…”

A Puskás Akadémia 2-1-re legyőzte a MOL Fehérvárt, ezzel a fehérváriak két fordulóval a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) aktuális szezonjának befejezése előtt, továbbra is kieső helyen tanyáznak…

A MOL Fehérvár vezetőedzője, Bartosz Grzelak feldúltan értékelt a találkozó után, miután a bennmaradásért küzdő csapata újabb vereséget szenvedett:

“Nehéz elemezni a meccset. Jobban futballoztunk, mint az utóbbi meccseken, de a meccsek a büntetőterületen belül dőlnek el. Azon, hogy ki akarja jobban a győzelmet, ki akarja jobban megnyerni a párharcokat, ki ér oda előbb, ki akarja jobban megszerezni a labdát. A játékosokban megvolt az akarat, hogy megnyerjék a meccset, de ez nem volt elég ahhoz, hogy nyerjünk Felcsúton.

Miután emberelőnybe kerültünk, a jobbhátvédünket előrébb toltuk, hogy ott létszámfölényt alakítsunk ki. Akkor nem hittem volna, hogy egy pontot sem szerzünk. A második hazai gól? A semmiből született, azért, mert nem nyertük meg a párharcot. Ahogy a tévében is mondtam, 99 százalékban jobban futballoztunk, mint a Puskás Akadémia. De ilyenkor nem számít a statisztika, a kiba…tt gólok számítanak. Ha nincs meg a kiba…tt akarat, hogy megnyerd a kiba…tt párharcot a tizenhatoson belül, akkor véged. Elnézést a szóhasználatért.”

“Nem tudom, mennyire jó vagy rossz, hogy a hátralévő fordulókban olyan csapatokkal játszunk, amelyek számára már nincs igazán tétje az utolsó fordulóknak. A többség most letörten ücsörög az öltözőben, egyelőre nehéz a következő két meccsről beszélni. Két mérkőzés van még hátra, hinnünk kell abban, hogy nyerhetünk. Ha nem nyerünk, lehet, hogy vége…Most két út van előttünk. Az egyik, hogy fel kell rázni a csapatot a következő héten, fel kell rázni azokat a játékosokat, akik nyerni akarnak. Úgy kell hozzáállni, hogy még semmi sem dőlt el. Az energia megvan, de most igencsak nehéz helyzetben vagyunk” – tette hozzá a folytatásról.

Két fordulóval a vége előtt a Fehérvár két ponttal van lemaradva az utolsó bennmaradó helyet birtokló Budapest Honvéd mögött.