Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX Clausura Playoff: a Toluca ledolgozta a háromgólos hátrányt, mégis a Tigres jutott tovább – videóval

A mexikói bajnokság (Liga MX) 2023-as Clausurájának rájátszásában a vasárnapi játéknapon újabb két párharcban lebonyolították a negyeddöntők visszavágóit…

(Photo by Jaime Lopez/Jam Media/Getty Images)

A Deportivo Toluca ledolgozta a háromgólos hátrányát, azonban végül “csak” 3-1-re győzött a Tigres UANL ellen, amely kevésnek bizonyult a továbbjutásához. A “vörös ördögök” hatalmas elánnal vetették bele magukat a küzdelemben az 1-4-es első mérkőzés után, de kezdetekben csak kimaradt helyzetekig jutottak. Az első félidő derekánál Edgar López három ember gyűrűjében fordult kapura és a tizenhatos vonaláról egy elegáns emeléssel vette be Guzmán kapuját. Továbbra is lendületben maradtak a hazaiak, de a Tigres visszaverte a támadásokat. A szünet előtt azonban az első félidő ráadásában González jobb oldali beadásából a lendületből érkező Marcel Ruíz fejjel volt eredményes. A fordulás után is nagy erőkkel nyomott a Toluca az újabb gólért és az 53. percben Edgar López egy kiugrás végén ismét betalált, a 3-0-s vezetéssel pedig már az övéi álltak továbbjutásra. Innentől kezdve egy csapásra a Tigresnek lett sürgősebb, akik rögtön támadásba lendületek. A Toluca kevesebb mint húsz percig örülhetett, a 72. minutumban ugyanis Gignac bejátszásából a harmadik playoff-meccsen is eredményes Sebastián Cordova fejjel vette be Volpi kapuját, így ismét a monterrey-i gárda érezhette nyeregben magát. A hajrában a hazaiak elkeseredetten próbálkoztak az újabb gólért, de nem jártak sikerrel, közben a Tigres kontrákból veszélyeztett, de az eredmény már nem változott. A fordítás elmaradt, az alapszakaszban hátrébb végző együttes ment tovább a párharcból.

Deportivo Toluca – Tigres UANL 3-1 (2-0)
Gólszerzők: E. López (26., 53.), M. Ruíz (45+3.), ill. Cordova (72.)
Továbbjutott: a Tigres UANL 5-4-es összesítéssel

 

A Chivas Guadalajara az 1-0-s vereség után hazai pályán 1-0-ra győzött az Atlas Guadalajara ellen, így a városi rangadóból előbbi jutott tovább a jobb alapszakaszbeli helyezésének köszönhetően. A hátrányban lévő Chivas az első pillanattól kezdve aktívabban futballozott, de az Atlas biztos lábakon állta a sarat és a kezdeti rohamok után távol tudta tartani kapujától az ellenlábast. Menet közben a kontrákra berendezkedő Atlasnak is voltak lehetőségei, Orozcónak egyszer a gólvonalról kellett nagyot mentenie. A gól nélküli első félidő után a második játékrészben tovább rohamozott a Chivas. Végül egy óra elteltével a hazaiak erőfeszítései célba értek, amikor Vega szöglete után Gilberto Sepulveda fejelt közelről a kapuba. A hátralévő félórában az Atlasnak kellett kezdeményeznie, de jobbára csak erőlködtek és a nagyobb lehetőségek a felszabadult Chivas előtt adódtak. A hajrában Jimenez több remek védést mutatott be, Furch közelről pedig a kapufát találta el, így a Chivas 1-0-ra győzött és kiharcolta az elődöntőbe jutást.

Chivas Guadalajara – Atlas Guadalajara 1-0 (0-0)
Gólszerző: Sepulveda (60.), ill.
Továbbjutott: a Chivas Guadalajara 1-1-es összesítéssel, jobb alapszakasz-helyezéssel

 

Liga MX, Clausura 2023, Playoff, a negyeddöntő eredményei:

Első mérkőzések:
Santos Laguna – Monterrey 0-0
Atlético San Luís – Club América 1-3
Tigres UANL – Deportivo Toluca 4-1

Atlas Guadalajara – Chivas Guadalajara 1-0

Visszavágók:
Monterrey – Santos Laguna 2-0
Club América – Atlético San Luís 1-2
Deportivo Toluca – Tigres UANL 3-1
Chivas Guadalajara – Atlas Guadalajara 1-0

Liga MX, Clausura 2023, Playoff, az elődöntő párosításai:

Monterrey – Tigres UANL
Club América – Chivas Guadalajara

Az elődöntők első mérkőzéseit szerdán és csütörtökön, a visszavágókat szombaton és vasárnap játsszák.