Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Közgyűlést tartott a kiesés szélén álló Hertha BSC

Ahogyan arról beszámoltunk, a Hertha BSC 5-2-es vereséget szenvedett az 1. FC Köln elleni péntek esti bajnokin, mellyel a csapat továbbra is seregehajtó a Bundesligában…

(Photo by Reinaldo Coddou H./Getty Images)

A Hertha BSC vasárnap hét és fél órás közgyűlést tartott, ahol a csapat jövőjéről és aktuális problémáiról beszéltek a klub elöljárói.

“Szerettem volna látni itt egy, két vagy akár három embert, aki felelős azért, hogy a Bundesliga utolsó helyén állunk, és ilyen a klub anyagi helyzete. Egy ideig minden rendben volt, aztán letértünk a helyes útról. Le kell szállnunk a magas lóról, amelyre mások felültették a klubot. És most mi vagyunk itt a sz.rban. Ami most történik, egy ideje elkerülhetetlen volt, akik bajba sodorták a klubot, már nincsenek itt” – fogalmazott élesen a klub akadémiájának vezetője, Andreas Neuendorf.

“A tehetségeinket leszámítva minden játékos eladó, mert senki sem bizonyította, hogy alkalmas az első osztályra. Nem vagyok elégedett a csapattal. Öt átigazolási időszakunk volt, hogy egy tisztességes csapatot hozzunk össze. A Herthánál a játékosok semmit sem javultak az elmúlt években” – fűzte hozzá.

A csapat közelmúltban kinevezett régi-új magyar edzője, Dárdai Pál nagy tapsot kapott a jelenlévőktől és ő sem bánt kesztyűs kézzel a felelősökkel:

“A fejlődés akarat kérdése. Amikor játékosokat vásárolsz, nem árt, ha van bennük potenciál. Egyáltalán nem látok fejlesztési lehetőséget az elmúlt évek olykor rendkívül drága igazolásaiban – a Hertha BSC ezt nem engedheti meg magának” – formált véleményt a magyar szakember a klub korábbi igazgatója, Fredi Bobic munkájáról.

Két fordulóval a vége előtt a sereghajtó Hertha öt pontra van az osztályozós helyezéstől.