Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csercseszov: “Nincs bocsánat egy hazai pályán elszenvedett vereségért”

A Debrecen 3-1-re legyőzte a bajnok Ferencvárost a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 32., utolsó előtti fordulójában…

(Photo by ANP via Getty Images)

A Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov a fradi.hunak elmondta, hogy csapata pontosan átérzi a vereség súlyát és szeretné ha felállnának belőle:

“A csapat is le van sújtva a mai mérkőzés miatt. Nem beszéltem hangosan az öltözőben, mindenki tudja, mik voltak a hiányosságok. Vannak hiányzóink, voltak olyanok, akik nem a saját pozíciójukban játszottak. Ezen a szinten maximálisan ki kell használni a helyzeteket, gólra kell váltanunk azokat. Az, hogy négy perc alatt szinte a semmiből kaptunk két gólt, az nagyon megnehezítette a dolgunkat. Fel kell állnunk ebből a helyzetből!”

Az újságírók arra voltak kíváncsiak, hogy amikor fordulókkal a bajnokság vége előtt bajnok egy csapat, akkor mennyire nehéz motiválni a játékosokat:

“Nyilván így, hogy bajnokok vagyunk, a tabella szempontjából semmit nem jelent ez a meccs, de ez nem ok egy hazai vereségre. A hiányzó játékosainkat próbáltuk úgy pótolni, hogy fiataloknak biztosítottunk lehetőséget. Lisztes Krisztián és két másik fiatal is lehetőséget kapott. Fontos, hogy ezeket a fiatalokat folyamatosan kontroll alatt tartsuk, de tudjuk, hogy mire képesek.  Nincs indok és nincs bocsánat egy hazai pályán elszenvedett vereségért, mindegy, hogy ki az ellenfél” – tette hozzá a szakember.

“Tudjuk, hogy Besiccsel mi a helyzet. Reményeink szerint szeptemberre, októberre használható állapotban lesz. Samy a sérülése óta már két meccset játszott, kapott egy injekciót, Tokmac hasonló helyzetben van. Reméljük, hogy a sérült játékosaink minél hamarabb bevethetőek lesznek, és tudnak jönni velünk az edzőtáborba, hiszen minden játékosra szükség van, aki a nemzetközi porondon bevethető, hiszen hamarosan Bajnokok Ligája-selejtezőt játszunk” – jegyezte meg a tréner a csapat sérültjeivel kapcsolatban.