Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Legalább tíz csapat figyeli az NB I gólkirályát

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 2022-2023-as idényének leendő gólkirálya iránt megnőtt az érdeklődés külföldről is…

Külföldre igazolhat az NB I gólkirálya

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) aktuális idényben 31 mérkőzésen szerzett 26 találatával a góllövőlistát toronymagasan vezető Varga Barnabás ügynöke, Paunoch Péter a Paks támadója irányába megnövekedett nemzetközi érdeklődésről beszélt az M1 aktuális csatornán:

“Egyrészt nem minden bajnokságból lehet bekerülni a magyar válogatottba, ami lényeges egy játékos piaci pozíciója szempontjából, ráadásul ha rendszeresen játszik és gólt is lő a nemzeti csapatban, akkor a legjobb ajánlatok közül válogathat. Természetesen az sem ördögtől való, ha az anyagi kérdéseket vesszük figyelembe, hiszen egy 28 éves futballistáról beszélünk, akinek már gondolnia kell a jövőjére, de a szakmai szempontokat nem írhatja felül a pénz.”

Paunoch elmondta, napi kapcsolatban vannak a Paks csatárával, aki teljes mértékben tisztában van a lehetőségeivel, a döntést pedig ő maga hozza majd meg. A menedzsment feladata az, hogy a lehető legjobb ajánlatot találja meg a játékos számára.

Paunoch szerint van esély arra is, hogy Varga egy európai kupasorozatban is érdekelt külföldi együttesben folytassa, de számukra lényeges szempont, hogy a klub konkrétan Vargát akarja, “nem csak egy csatárt”. A menedzser szerint az sem kizárt, hogy a támadó Magyarországon belül igazol át, mert az NB I “presztízse ugrásszerűen nőtt az elmúlt években, ezért jönnek ide szívesen a külföldi futballisták is”.

“Felejthetetlen ez az idény számára, és azt gondolom, hogy a 26 gól igazán dicséretre méltó teljesítmény, ami jó esélyt ad a további szintlépésre” – vélekedett a tolnaiak gólvágójának menedzsere.

Az elmúlt két idényben ugyancsak a magyar játékosokra építő Paks adta az OTP Bank Liga gólkirályát: a 2020–2021-es szezonban Hahn János 22, míg a 2021–2022-es kiírásban Ádám Martin 31 találattal lett a bajnokság legeredményesebb játékosa. Előbbit a szlovák élvonalban szereplő DAC szerződtette (azóta visszatért a csapathoz), míg utóbbi Dél-Koreába igazolt az Ulszan Hyundaihoz.