Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: az elnök távozik, végveszélyben a kieső csapat jövője – HIVATALOS

A magyar másodosztályú bajnokságból (Merkantil Bank Liga) sereghajtóként kieső Dorog további jövőjét erős kételyek övezik…

A Dorog elnöke, Mayer László a klub hivatalos oldalán keresztül erősítette meg távozását a klub éléről:

“A Dorogi Futball Kft. 2023.05.22-én megtartott megbeszélésén tájékoztattam a csapat vezetőit és játékosait, hogy  a továbbiakban nem tudok részt venni a felnőtt csapat működtetésében. Nem látom biztosítottnak Dorogon az NB-s bajnokságban történő versenyeztetés azon feltételeit, melyek elengedhetetlenek a színvonalas és eredményes szerepléshez.”

A leköszönő elnök a klub június 1-jei szurkolói ankétján személyesen várja a drukkereket, ahol válaszolni fog az esetleges felmerülő kérdésekre.

A közlemény kiemelte, hogy az elnök döntése az utánpótlás egyesületben játszó gyerekek versenyeztetését nem befolyásolja.

A Dorog legendás játékosa volt Buzánszky Jenő, az Aranycsapat egykori kiváló hátvédje, akinek a nevét viseli a dorogi stadion is. A csapat többszörös NB II-es bajnoknak mondhatja magát, több emlékezetes időszakot töltött az NB I-ben is, ahol az 1962-1963-as szezonban elért negyedik helyezése volt a legjobb eredmény.

Egyelőre nem tudjuk, hogy ősztől melyik osztályban folytathatja a dorogi felnőttcsapat.