Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Hertha leválthatja Dárdai Pált – sajtóhír

A Hertha BSC kiesett a Bundesligából, így a következő idényben csak a másodosztályban szerepelhet…

(Photo by Marco Steinbrenner/DeFodi Images via Getty Images)

Bár korábban arról szóltak a hírek, hogy a Hertha BSC a kiesés ellenére is bízik az idény közben kinevezett vezetőedző, Dárdai Pál munkájában, a Bild legfrissebb információi szerint a berliniek a magyar szakember leváltására készülnek.

A német lap úgy értesült, hogy a Hertha Florian Kohfeldtet nevezheti ki a következő szezontól. A 40 éves tréner éveken át a Werder Brement irányította, a 2021-2022-es szezon jelentős részében pedig a Wolfsburg vezetőedzője volt, és a hírek szerint Dárdainál támadóbb felfogásra esküszik, ezért vele biztosítottabbnak látnák a jövőt és a másodosztályú felfogást, mint a beugró magyar szakemberrel.

A 47 esztendős egykori magyar szövetségi kapitány 25 éven állt a berlini klub alkalmazásában, melyet 1997 és 2011 között játékosként, később pedig utánpótlásedzőként és az első csapat vezetőedzőjeként erősített. Dárdai harmadik alkalommal került kinevezésre a Hertha trénerének.

A Hertha tíz év után esett ki újra a Bundesligából, miután az idény nagy részében gyengén teljesített és a korábban sikeres Dárdai sem tudta már megmenteni a csapatot a végzetétől.