Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: kiesett a Budapest Honvéd, bronzérmes lett a Debrecen!

A Szrdjan Blagojevics vezette Debrecen győzni tudott hazai környezetben az Újpest ellen, ezzel a harmadik helyen zárt, míg a Budapest Honvéd vereséget szenvedett a Puskás Akadémia otthonában, ezért búcsúzott az élvonaltól, a Mol Fehérvár pedig döntetlent játszott a Vasas vendégeként…

A mérkőzés első nagy lehetősége az Újpest előtt adódott. A 14. percben Csoboth Kevin indult meg a szélen, majd középre húzott és lőtt, a fiatal támadó nem sokkal, de célt tévesztett. A 26. percben a Debrecen megszerezte a vezetést. Ferenczi szögletét követően Dreskovic felé szállt a labda, aki nagyon okosan a hosszúról vissza fejelt, majd a rövidről Lagator már a kapuba bólintott. A 39. percben Varga Kevin passzolt Loncar elé, akinek a lövését Banai bravúrral hárította. A 41. percben Bódi Ádám passza megpattant Antzoulas lábán, melyből majdnem öngól lett, Banai ismét hatalmasat védett. Az 53. percben növelte előnyét a Debrecen. Ferenczi ívelt középre, melyet követően Babunski bólintott kapura, az ő fejesét még hárította Banai, majd a kipattanót Manrique már gólra váltotta. A mérkőzés hátralevő részében még mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de újabb találat már egyik fél részéről sem született.

Debreceni VSC – Újpest FC 2-0 (1-0)
Helyszín:
Nagyerdei Stadion (Debrecen); Vezette: Bogár Gergő
Gólszerzők: Lagator (26.), Manrique (53.) ill.
Kiállítás: ill.

A találkozó 25. percében ugyan a Puskás Akadémia bevette Szappanos Péter hálóját, viszont a gólt nem adták meg. Brandon beadása után Baluta lőtt kapura, amelyet a Honvéd kapusa bravúrral hárított, majd a kipattanót Corbu már belőtte, de a találatot szabálytalanság miatt Vad II István elvette. A 35. percben Zsótér Donát végzett el szabadrúgást, a vendégek támadója nem sokkal, ám végül a léc fölé lőtt. A 83. percben Fábiánkovits beadása után Domingueshez került a labda, a francia középpályás levette azt, majd kapura lőtt, Markek bravúrral védett. Az esetnél Szolnoki Roland kézzel ért a labdához, de nem ítéltek miatta büntetőt. A 88. percben a Puskás Akadémia megszerezte a vezetést. Gruber átadása után a csereként nemrég beállt Slagveer vette be Szappanos hálóját. A felcsúti alakulat nem örülhetett sokáig az előnynek. A 89. percben Zsótér erőből belőtt szabadrúgásába Szolnoki ért bele, melynek köszönhetően a labda a hálóba kötött ki. A hosszabbításban emberhátrányba került a Honvéd, ráadásul előtte már több kényszerű csere is volt a vendégeknél. A 90+4. percben megpecsételődött a fővárosi együttes sorsa, Favorov újra előnybe juttatta a Puskást, a Budapest Honvéd pedig ezzel búcsúzott az élvonalból. 

Puskás Akadémia – Budapest Honvéd 2-1 (0-0)
Helyszín:
Pancho Aréna (Felcsút); Vezette: Vad II István
Gólszerzők: Slagveer (87.), Favorov (90+4.) ill. Szolnoki (89., öngól)
Kiállítás: ill. Domingues (90+2.)

A mérkőzésen mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de gólt egyik fél sem szerzett. A Mol Fehérvár ezzel a döntetlennel, illetve a Budapest Honvéd vereségének is köszönhetően bent maradt az élvonalban.

Vasas – Mol Fehérvár FC 0-0
Helyszín:
Illovszky Rudolf Stadion (Budapest); Vezette: Berke Balázs
Gólszerzők: ill.
Kiállítás: ill.

A 33. forduló végeredményei és további további programja:

Péntek:
Kecskemét – Kisvárda 1-0

Zalaegerszeg – Paks 1-1

Szombat:
Puskás Akadémia – Budapest Honvéd 2-1
Vasas – Mol Fehérvár 0-0

Debrecen – Újpest 2-0

Vasárnap:
17:30 Mezőkövesd – Ferencváros (Tv: M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása: