Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Őrült végjátékban egy abszolút újonc jutott fel a Bundesligába

A Darmstadt feljutása után a német másodosztályú bajnokság (2. Bundesliga) zárófordulójában a másik feljutó helyezett kilétére is fény derült…

(Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

A német másodosztályú bajnokság (2. Bundesliga) vasárnap délutáni zárófordulójában drámai végjátékban a Heidenheim története első feljutását harcolta ki, miután a hosszabbításban szerzett két góllal fordított és nyerte meg a maga mérkőzését 3-2-re a Regensburg ellen.

Ezzel párhuzamosan az öt év után a Bundesligába visszavágó Hamburger SV hiába győzött és ünnepelte a feljutást, a sérült Németh Andrást nélkülöző kikötővárosiak csak a harmadik, osztályozót jelentő pozícióban zártak, ahol majd a VfB Stuttgarttal játszanak az élvonalért. Az újonc feljutó ráadásul bajnok lett, mivel a már biztos feljutó Darmstadt 4-0-s vereséget szenvedett az utolsó meccsén.

A negyedik helyen a Fortuna Düsseldorf, az ötödiken a St. Pauli végzett, a mezőny első felében zárt például a Karlsruhe, a Holstein Kiel, a Kaiserslautern és a Hannover 96 is, azonban például a Hansa Rostock és az 1. FC Nürnberg csak az utolsó bennmaradó helyeket csípte el.

A Bundesliga tavalyi kiesői közül a Greuther Fürth a 12. helyen ért célba, az Arminia Bielefeld 16. helye viszont azt jelenti, hogy osztályozót kell vívniuk a bennmaradásért és közel kerültek hozzá egymás után két osztályt zuhanjanak. A másodosztályból az említett Regensburg és a Sandhausen búcsúzott egyenes ágon.

A bajnokság végeredménye