Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korábbi NB I-es légióssal erősített a magyar bajnokság újonca – HIVATALOS

A magyar másodosztályú bajnokság (Merkantil Bank Liga) megnyerésével az NB I-be visszatértő Diósgyőri VTK kerete tovább formálódott az élvonalbeli idényre…

 

A Diósgyőri VTK hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette a fehérorosz válogatott középpályást, a korábban a Gyirmótot erősítő Vladislav Klimovichot.

A 27 éves labdarúgó a BATE Boriszov utánpótlásában nevelkedett, és a klub színeiben szerepelt az Ifjúsági BL-ben, majd két mérkőzés erejéig az első csapatban is pályára lépett már 18 éves korában. A következő éveket kölcsönben töltötte a másodosztályban, majd Lettországban, végül a belarusz élvonalban, Grodnóban. 2018-ban Torpedo-BelAZ csapatába igazolt, 2020-ban a Dinamo Minszk játékosa lett, majd 2022 tavaszán fél évig Gyirmóton szerepelt az NB I-ben. Az előző idényben Cipruson játszott, a Nea Salamina Famagusta színeiben három gólig jutott.

A belarusz válogatottban 2017-től 32 mérkőzésen szerepelt, mind a négy idei Eb-selejtezőn pályára lépett Svájc, Románia, Izrael és Koszovó ellen.

“Csak vasárnap este érkeztem meg Diósgyőrbe, így nem láttam sokat még a városból, de az edzőpályák és a stadion nagyon lenyűgöző, minden várakozásomat felülmúlta. Látszik, hogy minden tekintetben egy nagy klubhoz érkeztem. Annyit megígérhetek, hogy minden mérkőzésen küzdeni és harcolni fogok azért, hogy a csapat győztesen hagyja el a pályát. Volt időm megismerni a szakmai munkát Ausztriában, remélem, hogy szép eredményeket érünk el együtt, és minél előkelőbb helyen fogunk végezni a tabellán” – nyilatkozta az új igazolás.