Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csercseszov meglepődött a kirúgásán, döntőbe vezette volna a Ferencvárost

Miután a Ferencváros menesztette Sztanyiszlav Csercseszovot, az orosz szakember egy búcsúinterjúban köszönt el hazánktól, összegezve a gondolatait…

(Photo by Pedja Milosavljevic/DeFodi Images via Getty Images)

A Ferencváros menesztett edzője, Sztanyiszlav Csercseszov a Nemzeti Sportnak adott interjúban elárulta, hogy hogyan történt a kirúgása:

“Felmentem Kubatov Gáborhoz az elnöki boxba, ahol közölte velem, nem dolgozunk tovább együtt. Higgadtan vettem tudomásul. Végig hallgattam, elfogadtam a döntését, majd kijöttem a teremből. A magam részéről bölcsebbnek tartottam volna, ha alszunk egyet a történtekre, kielemezzük és megbeszéljük a rosszul sikerült mérkőzést. De nem így alakult. Azóta sem beszéltem vele, nem keresett.”

“Nehéz lenne tagadni, meglepett a klub döntése, de elfogadtam. Az más kérdés, hogy korábban kikaptunk a Qarabagtól, hazai pályán az egyik nagy rivális Slovan Bratislavától, három nullára a Pakstól a Groupama Arénában, vagy éppen a Magyar Kupában az Iváncsától is, és akkor mégsem rúgtak ki. Most vereséget szenvedtünk a Klaksvík ellen, rosszul sikerült mérkőzés volt, de ki tudja, az sincs kizárva, hogy az Európa-konferencialiga döntőjéig meneteltünk volna” – tette hozzá.

“Tudtam, hogy nehéz visszavágó vár ránk, már a párharc előtt is láttam, mennyire egységes csapat a Klaksvík, de ilyen eredményre nem számítottam” – mondta el a Bl-selejtezős kiesésről.

Csercseszov bevallotta, hogy a Fradinál töltött másfél év alatt voltak megkeresei, ő azonban hűséges maradt: “Kerestek Szaúd-Arábiából, olyan fizetést ajánlottak, hogy tízből kilenc vezetőedző csapot-papot otthagyva indult volna azonnal. Nekem a Fradi többet jelentett ennél!”

A szakember nem tartja kizártnak, hogy a jövőben még dolgozzon Magyarországon: “Dolgoztam annak idején az Amkar Permnél vagy a Tyerek Groznijnál is. Nem milliókra, hanem célokra van szükségem. További sikereket kívánok a Ferencvárosnak, bennem semmiféle rossz érzés nem maradt”.