Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbított vezetőedzőjével az RB Leipzig – HIVATALOS

A német labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy meghosszabbították vezetőedzőjük, Marco Rose szerződését. 

(Photo by Jan Woitas/picture alliance via Getty Images)

Az RB Leipzig megerősítette, hogy szerződést hosszabbítottak edzőjükkel, Marco Rosével. A német szakember kontraktusa jövő nyáron járt volna le, ám a klub vezetősége újabb egy évre bizalmat szavazott a trénernek, aki így 2025 júniusáig írt alá.

“Amikor a kupagyőzelem után a szurkolók ezreinek boldog arcát néztem, büszkeséggel töltött el. Lipcse az én városom, Kelet-Németország pedig az otthonom. Számomra kiváltság és kötelesség is egyben, hogy az edzői csapattal és az RB Leipzig stábjával együtt dolgozhatok tovább klubunk fejlődésén.”

– nyilatkozta Rose a Leipzig hivatalos oldalának.

Rose 2022-ben vette át az RB Leipzig irányítását, azóta pedig nyert egy Német Kupát a csapattal. Előtte az RB Salzburg, a Borussia Mönchengladbach és a Borussia Dortmund edzője is volt. A Lipcsét eddig 41 mérkőzésen irányította, első szezonjában pedig a Bundesliga-tabella harmadik helyén végzett.