Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl-selejtező: kiütötte máltai ellenfelét a Ferencváros

A Ferencváros az Európa-konferencialiga utolsó előtti selejtezőkörének odavágóján a máltai Hamrun Spartan csapatához látogatott.

A Ferencváros kiválóan kezdte a találkozót, ugyanis egy szépen felépített akció végén Zachariassen készítette le a labdát a remek rúgótechnikával rendelkező Abu Faninak, aki jó 28-30 méterről kiválóan találta el a labdát, ami a felső kapufa segítségével a kapuban kötött ki (0-1). Az ezt követő negyedórában a máltaiak feljebb jöttek és beszorították a Fradit, de csak apróbb lehetőségeket tudtak kialakítani, valamint átlövéssel próbálkoztak. A 19. percben Traoré lövését védte Marchetti, a labda Varga elé került aki lekészítette Zachariassennek, azonban a norvég játékos sután találta el a labdát, ennek következtében fölé lőtt. A 30. percben Traoré kettőre növelhette volna a zöld-fehérek előnyét, de a középre centerezett labdát pont Marchetti kezei közé lőtte. A hátralévő bő negyedórában pedig már nem történt semmi komolyabb, így Abu Fani találatával egygólos előnnyel vonulhatott szünetre a Ferencváros.

A második játékrészt pedig még kiválóbban kezdte a Fradi, mint az elsőt, ugyanis 11 perc leforgása alatt 3 gólt is berámoltak Máté Csaba fiai. Az 51. percben óriási tűzijáték alakult ki a hazaiak kapuja előtt, aminek a végén Traoré tudott lőni, de lövése lepattant pont a hosszún üresen álló Zachariassen elé, ő pedig az üres kapuba fejelt (0-2). Az 53. percben ismét Traoré előtt adódott gólszerzési lehetőség, azonban Borg önfeláldozóan blokkolni tudta lövését, majd Zachariassen is begyötörhette volna a játékszert a kapuba a lepattanót követően, ám végül Varga Barnabás tudta gólra váltani a lepattanót (0-3). Az 56. percben Abu Fani indította Varga Barnabást, aki betört a 16-oson belülre, majd egy pattanást követően nagyjából 7 méterről kilőtte a jobb alsót (0-4). A 65. percben ismét ugyanaz a forgatókönyv, mint a negyedik találatánál, Abu Fani indítja Varga Barnabást, aki egy remek átvételt követően gyönyörűen rúgta ki ismét a jobb alsót, ezzel mesterhármast szerezve (0-5). A 72. percben majdnem megrúgta újabb gólját Varga, de most csak a kapufát találta el. Traorénak a mai nap folyamán nem volt szerencséje a gólszerzéssel, a 77. percben ismét betalálhatott volna, azonban Marchetti a lécre tudta ütni lövését. A 88. percben még Dibusznak is akadt dolga, Eder életerős lövését ütötte ki szögletre. Azonban nem tudta lehozni kapott gól nélkül a találkozót a Fradi, a 89. percben Montebello lőtte ki 20 méterről remekül a jobb alsót (1-5). Mindössze egy perccel később újra 5 gólt volt a különbség a két csapat között, Traoré kapott remek labdát, viszont kisodródott a játékszerrel, de az éles szögből leadott lövésébe csak beleérni tudott Marchetti, így az a hosszúra csorgott, amire Owusu érkezett és az üresen tátongó kapuba vágta a labdát és beállította az 1-6-os végeredményt.

Hamrun Spartan – Ferencváros 1-6 (0-1)
Helyszín: Ta’ Qali Nemzeti Stadion (Ta’ Qali), Vezette: E. Hamiti (albán)
Gólszerzők: Montebello (89.) ill. M. Abu Fani (3.), Zachariassen (51.), Varga B. (53., 56., 65.), Owusu (90.)