Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Három újonc is bekerült a magyar válogatott keretébe – HIVATALOS

Kedd délután a magyar válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a nemzeti csapatát keretét a szeptemberben esedékes válogatott-mérkőzésekre…

(Photo by Grzegorz Wajda/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi három újoncot is meghívott a nemzeti csapat következő keretébe, miután a Kecskemét két erőssége, Horváth Krisztofer és Szuhodovszki Soma, valamint az MTK Budapest fiatalja, Kata Mihály egyaránt először került be a nemzeti csapatba.

Továbbá a hosszú ideje sérüléssel bajlódó Gulácsi Péter csaknem egyéves kihagyás után lehet tagja ismét a magyar válogatottnak.

Ugyanakkor hiába került be három újonc, a 18 éves ifj. Lisztes Krisztián felnőtt válogatottbeli debütálására továbbra is várni kell, ugyanis a Ferencváros csillagának nem postáztak meghívót.

“Jelenleg hét olyan játékost nem tudtunk meghívni, akik általában kerettagok szoktak lenni. A szeptember sajnos többnyire problémás szokott lenni, hiszen vannak, akiknek még nincs csapatuk, vannak, akik sérültek vagy egyéb okból nem játszanak. Ez persze azt is jelenti, hogy számos olyan visszatérő mellett, mint Fiola Attila vagy Gulácsi Péter lehetőségünk nyílt most három újoncot is meghívni a keretbe. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy a teljesítményükkel mindannyian rászolgáltak a meghívóra. Kata rendszeresen játszik, nagyon jól kezdte a bajnokságot, taktikailag is nagyon jól látja a dolgokat, Szuhodovszkiról pedig ugyanezeket tudom elmondani. Horváthnak is nagyon jó adottságai vannak, neki is folytatnia kell azt a fejlődést, amit az utóbbi időszakban láttunk tőle, de nagyon jó úton halad. A Kecskemétnél végzett kitűnő szakmai munkát jól mutatja, hogy három játékost is adnak a keretbe. Ráadásul olyan rendszerben játszanak, ahol az alapelvek sokban megegyeznek a mieinkkel, ez pedig egy olyan összetartás esetében, ahol nagyon kevés időnk lesz együtt dolgozni, hatalmas segítség tud lenni, ha minél többen érkeznek a mieinkhez hasonló alapelvek mentén játszó csapatból” – jegyezte meg Marco Rossi az mlsz.hu-nak.

A magyar válogatott szeptember 7-én Szerbia ellen idegenben vív Európa-bajnoki-selejtezőt, míg három nappal később Csehországot fogadja a Puskás Arénában egy barátságos mérkőzésen.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Demjén Patrik (MTK Budapest), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Szappanos Péter (Paks)
Hátvédek: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Fiola Attila (Fehérvár), Lang Ádám (Omonia – Ciprus),  Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Hoffenheim – Németország), Szalai Gábor (Kecskemét), Mocsi Attila (Rizespor – Törökország)
Középpályások: Kerkez Milos (Bournemouth – Anglia), Kata Mihály (MTK Budapest), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Le Havre – Franciaország), Callum Styles (Millwall – Anglia), Szuhodovszki Soma (Kecskemét), Kalmár Zsolt (Fehérvár)
Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Horváth Krisztofer (Kecskemét), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (Liverpool – Anglia), Varga Barnabás (Ferencváros)