Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Franciaország: ők válthatják a Lyon kispadjáról menesztett Laurent Blanc-t! – sajtóhír

Mint ismert, az Olympique Lyon a várakozásoktól messze elmaradó szezonkezdése (4 meccs, 1 döntetlen, 3 vereség, utolsó hely a bajnoki tabellán – a szerk.) vezéráldozatokkal járt, hiszen menesztették Laurent Balnc vezetőedzőt. Az 57 esztendős szakember utódját a válogatott szünetet követően nevezheti meg az OL, mégpedig könnyen lehet (?), hogy a következő jelöltekből.

 

A francia sportsajtó értesülései szerint a legendás Jean-Michael Aulas klubelnök helyébe a nyártól lépő John Textor javában keresi az ideális utódot, akit minél előbb szeretne is megnevezni.

Fabrizio Romano beszámolója szerint a Lyon Gennaro Gattusóval pozitív tárgyalásokat folytatott az elmúlt napokban, így a legutóbb a Valenciánál tevékenykedő olasz tréner komoly jelölt a kispadra.

Blanch utódjaként egyébként egyre élénkebben hallani az angol Brightonnál remekelő, ám a Chelsea-nél ‘megbukó’ Graham Potter nevét is, aki azonban az első hírek szerint nem lelkesedik a francia lehetőségért.

Lehetséges jelöltként felmerült már a Wolverhampton Wanderers együttesétől önként elköszönő Julen Lopetegui, az Eintracht Frankfurttal nemrég még Európa-ligát nyerő, júniusban azonban posztjáról távozó Oliver Glasner, vagy legmeglepőbb névként a francia harmadosztályban edzősködő (Red Star FC ) korábbi szenegáli kiválóság, Habib Beye neve is.

Utóbbi már el is ismerte a megkeresés tényét, ám talán jelzésértékű a Lyon körül zajló elmúlt hónapok/évek történéseinek, hogy Beye sem éppen örömmel újságolta el, hogy megkereste őt az OL: “Valóban volt megkeresésem a Lyontól, de mindent az ügynökömre hagytam. Szerződésem van a Red Star-ral, ahol jól érzem magam, és a legfőbb célom, hogy sikerüljön kivívnunk a feljutást a másodosztályba.”