Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: a Leverkusen feölényesen nyert, a Liverpool és a Roma idegenben győzött

A csütörtöki játéknapon a kora esti órákban négy csoport mérkőzéseivel vette kezdetét az Európa-liga 2023-2024-es kiírása…

(Photo by Lukas Schulze/Getty Images)

Az Európa-liga csoportkörének rajtján a kora esti órákban az E-től a H csoportig érdekelt csapatok jelentkeztek játékra.

A Liverpool tartalékos összeállításban hátrányból fordítva diadalmaskodott 3-1-re a LASK Linz vendégeként. Az osztrákok negyedóra után megszerezték a vezetést, a “vörösök” azonban a második félidőben a maguk javára tudták fordítani a mérkőzést Darwin Núnez tizenegyesgóljával, valamint Luis Díaz találatával, a harmadik gólt Mohamed Szalah szállította a hajrában. A Pool magyar légiósa, Szoboszlai Dominik a világbajnok A. Mac Allisterrel együtt a 60. percben lépett pályára csereként, miután Jürgen Klopp több alapemberét pihentette a mérkőzésen. A másik találkozón a Royale Union Saint-Gilloise és a Toulouse 1-1-es döntetlent játszott egymással.

E csoport:

LASK Linz – Liverpool 1-3 (1-0)
Gólszerzők: Flecker (14.), ill. Núnez (56. – büntetőből), L. Díaz (63.), Szalah (88.)

Royale Union Saint-Gilloise – Toulouse 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Amoura (69.), ill. Dallinga (45+3. – büntetőből)

Az E csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

Az F csoportban mindkét mérkőzést magabiztosan nyerte a hazai pályán fellépő csapat. A Panathinaikosz Fotis Ioannidis és Andraz Sporar találataival meglepetésre 2-0-ra legyőzte a Villarrealt. A görög csapat soraiban a sérült Kleinheisler László nem lépett pályára. A másik meccsen a Stade Rennes az első perctől vezetve aratott 3-0-s sikert a Maccabi Haifa ellen.

F csoport:

Stade Rennes – Maccabi Haifa 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Blas (1.), Truffer (31.), Yildirim (55.), ill.

Panathinaikosz – Villarreal 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Ioannidis (38.), Sporar (78.), ill.

Az F csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore 

Az Európa-liga előző kiírásában döntőt játszó AS Roma talán a vártnál nehezebben gyűjtötte be a három pontot a Sheriff Tiraspol ellen, amellyel szemben 2-1-es győzelmet aratott. José Mourinho csapatában a nagy visszatérő Leandro Paredes és a sztárigazolás, Romelu Lukaku volt eredményes. Eközben a másik találkozón is a vendégek örülhettek, a Slavia Praha 2-0-ra nyert a svájci Servette otthonában – a hazaiaknál Bolla Bendegúz végig játszotta a mérkőzést.

G csoport:

Servette – Slavia Praha 0-2 (0-1)
Gólszerzők:ill. L. Masopust (32.), Ogbu (59.)
Kiállítva: Joao Paulo (90+8.), ill.

Sheriff Tiraspol – AS Roma 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Tovar (57.), ill. Paredes (45+4.), Lukaku (65.)

A G csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore 

A Xabi Alonso vezetésével a Bundesligában is szépen menetelő Bayer Leverkusen esélyeshez méltóan 4-0-ra mosta le a svéd bajnok Häckent. A “gyógyszergyáriak” félidőnként két-két góllal küldték padlóra az ellenfelet és arattak fölényes győzelmet. A másik találkozón ugyancsak hazai siker született, a Qarabag egy góllal múlta felül a Moldét.

H csoport:

Bayer Leverkusen – Häcken 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Wirtz (10.), A. Adli (16.), Boniface (66.), Hofmann (70.), ill.

Qarabag – Molde 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Leandro Andrade (56.), ill.

A H csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore