Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kijelölték Flick utódját a német válogatott élén – HIVATALOS

Hans-Dieter Flick menesztése után a német szövetség kinevezte a válogatott új szövetségi kapitányát…

(Photo by Marius Becker/picture alliance via Getty Images)

A német labdarúgó-szövetség hivatalos bejelentése értelmében Julian Nagelsmann lett a német válogatott új szövetségi kapitánya, akivel a 2024-es Európa-bajnokság végéig szóló szerződést kötöttek.

A 36 éves szakembert tavasszal a Bayern München csak felfüggesztette, szerződése továbbra is érvényben volt és fizetést is kapott, a napokban viszont a müncheniek közölték, hogy elengedik őt a válogatotthoz, így a DFB-nek nem kell kifizetnie a 10 millió eurós kivásárlási árat.

Nagelsmann a 2021-2022-es szezonban Bundesligát nyert a Bayernnel, valamint kétszer bezsebelték a német Szuperkupát, azonban második szezonja hajrájához közeledve, március végén menesztették a bajorok kispadjáról. A tréner korábban a Hoffenheim (2016-2019) és az RB Leipzig (2019-2021) csapatait irányította.

“Jövőre Európa-bajnokságot rendezünk a saját országunkban, melyre csak több évtizedente van lehetőség. Mindennél fontosabb, hogy ezen a tornán jól szerepeljünk, ennek fogok mindent alárendelni. Hiszek benne, hogy jól fognak alakulni a dolgaink” – mondta Nagelsmann.

“Meggyőződésünk, hogy Julian Nagelsmann válogatott kapitányaként gondoskodni fog arról, hogy a válogatott megfelelően képviselje az országot a hazai rendezésű sporteseményen” – tette hozzá Bernd Neuendorf, a német szövetség elnöke.

A Bild keddi híre szerint Nagelsmann havi 400 ezer eurót keres a német válogatott szövetségi kapitányaként.