Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Dimarco bombagóljával nyerni tudott az Inter a sereghajtó Empoli otthonában! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 5. fordulójának vasárnapi játéknapján a sereghajtó Empoli a listavezető Intert látta vendégül.

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

Nehéz feladat várt a nemrég kinevezett Aurelio Andreazzolira, hiszen csapata, a sereghajtó és még gólt sem szerző Empoli a listavezető Intert fogadta. Nem meglepő módon az Inter az első percektől kezdve magához ragadta a kezdeményezést, és a 10. percben már nagyon közel jártak a vezetés megszerzéséhez, de Darmian fejesét Ismajli a gólvonalról ki tudta fejelni. A kezdeti rohamokat követően a félidő közepére viszont sokkal kiegyenlítettebbé vált a játék képe. A következő nagy Inter lehetőségig a 39. percig kellett várni, amikor Frattesi kapott kiváló kiugratást, de a jól kimozduló Berisha hárítani tudta a próbálkozást.

A második játékrész elején aztán egy átlövéssel sikerült feltörni az Empoli védelmét. Az 51. percben egy szögletet még ki tudtak fejelni a védők, a labdát azonban Dimarco kapásból ballal visszalőtte, ez a lövés pedig védhetetlenül szállt a bal felső irányába, 0-1! Az ezt követő percekben az Inter közel járt ahhoz, hogy végleg lezárja a mérkőzést, de az újabb nagy lehetőségek kimaradtak. A 66. percben aztán majdnem összejött az egyenlítés az Empolinak, de Ranocchia szabadrúgását Sommer nagy bravúrral hárítani tudta. A véghajrára fordulva Marcus Thuram próbálkozott meg azzal, hogy egy ugyanolyan gyönyörű gólt lőjön, mint nemrég a Milan elleni városi rangadón, a tekerése azonban ezúttal kevéssel a kapu felett szállt el. Az utolsó percekre aztán mindent egy lapra feltéve támadott az Empoli, az Inter ráadásul emberhátrányba is került Arnautovic súlyosnak tűnő sérülése miatt, de az egyenlítés nem jött össze számukra. Az Empoli ezzel a vereséggel a Serie A történetében az első csapat lett, amely úgy rajtolt 5 vereséggel, hogy még gólt sem tudott rúgni.

Empoli – Inter 0-1 (0-0)
Helyszín:
Stadio Carlo Castellani Vezette: M. Marcenaro
Gólszerző: -ill.
Dimarco (51.)
Sárga lapok: Pezzella (33.), Maleh (62.) ill. Acerbi (26.), Bastoni (65.)
Kiállítás:ill.-

Empoli: Berisha – Pezzella, Luperto, Ismajli (Walukiewicz 51.), Ebuehi – Maleh, Ranocchia (Grassi 69.), Marin (Fazzini 69.) – Baldanzi – Shpendi (Cancellieri 79.), Cambiaghi (Destro 79.) Vezetőedző: Aurelio Andreazzoli

Inter: Sommer – Pavard, Acerbi, Bastoni (de Vrij 72.) – Darmian, Frattesi (Barella 71.), Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco (Carlos Augusto 82.) – Thuram (Sánchez 81.), Martinez (Arnautovic 72.) Vezetőedző: Simone Inzaghi

A mérkőzés összefoglalója:

Az 5. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Salernitana – Frosinone 1-1
Lecce – Genoa 1-0

Szombat:
AC Milan – Hellas Verona 1-0
Sassuolo – Juventus 4-2
Lazio – Monza 1-1

Vasárnap:
Empoli – Inter 0-1
15:00 Atalanta – Cagliari (Tv: Sport 2)
15:00 Udinese – Fiorentina
18:00 Bologna – Napoli (Tv: Sport 2)
20:45 Torino – AS Roma (Tv: Sport 2)

 

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore