Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sztankovics: “Jó úton járunk, de szeretnénk, ha ez az út még jobb lenne”

Az Európa-konferencialiga csoportkörében a Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a Genk ellen csütörtök este…

(Photo by Isosport/MB Media/Getty Images)

A Ferencváros vezetőedzője, Dejan Sztankovics elégedetten értékelte csapata teljesítményét a hazai pontszerzés után:

“Egy elég nehéz mérkőzésen vagyunk túl, mindkét csapat nyíltan, intenzíven, szervezetten játszott. Lehetnék elégedett a végeredménnyel, de nem vagyok teljesen az, el kell, hogy fogadjam ezt az eredményt. A lefújás után gratuláltam a játékosoknak, hiszen csapatként voltak jelen a pályán, küzdöttek a végsőkig. Ezen a szinten nagyon apró dolgokon múlhat a különbség. Ettől függetlenül még nem végeztünk, két mérkőzés van hátra a csoportkörből. Itthon, 20 ezer szurkoló előtt játszani nagyon nagy dolog, hiszen ők adják azt a pluszt, ami nekünk kell a pályán.”

“Ez normális, hiszen háromnaponta játsszunk mérkőzéseket. Csak meg kell nézni, hogy a legjobb csapatok Európában hányszor cserélik a kezdő tizenegyüket. A Fradi Magyarország legjobb csapata, de jobbnak is kell lennünk mindenkinél. Nyilván nekünk is kell rotálnunk, fontos a jó regeneráció. Jó úton járunk, de szeretnénk, ha ez az út még jobb lenne. Folyamatosan olyan mérkőzéseknek vagyunk kitéve, mint a mai, láthattuk, hogy nagyon intenzív volt, még a 98. percben is szerettünk volna gólt lőni. Ez az az út, amire szeretném vezetni a játékosaimat” – tette hozzá a szerb tréner.

Sztankovics újságíró kérdésre a bekapott gólról részletesen is beszélt: “A játékvezető nem adott lehetőséget a cserére, ezért abban a pillanatban kilenc mezőnyjátékossal voltunk jelen a pályán. Láttunk már olyat, hogy 10-12 percet is hosszabbítottak egy meccsre, ezért nem értem, miért nem lehetett várni a cserére. A másik dolog az apró részletek, amiket próbáltam elmagyarázni. Nagyon is jó úton járunk, optimista vagyok ezzel kapcsolatban. Erős csapatunk van, erős személyiségekkel, jó játékosokkal. Mindig elmondom a játékosoknak, hogy legyenek boldogok, hogy a Ferencváros mezét ölthetik magukra.”

Az Ekl F csoportját a Fiorentina nyolc ponttal vezeti, a Ferencváros és a KRC Genk hat-hat ponttal követi őket, amikor már csak két forduló van hátra a csoportkörből.