Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női NL: egy öngóllal kapott ki a magyar válogatott

A magyar női válogatott a legutóbbi mérkőzésén Írországba látogatott a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában…

A magyar női válogatott a százszázalékos csoportelső Írországtól nagy küzdelemben csak egy szerencsétlen öngóllal kapott ki 1-0-ra péntek este Dublinban. Bár az írek a mérkőzés nagy részében irányították a találkozót, a magyar válogatott jól tartotta magát és egyenrangú ellenfele volt a csoport legerősebb csapatának. A második félidő derekánál egy jobbról érkező beadás után Szőcs nem tudta megfogni a labdát, a menteni igyekvő Csiszár Henrietta pedig közelről a saját kapujába továbbított, öngóllal szereztek vezetést a hazaiak. Az előny birtokában az írek végig kontroll alatt tartották a mérkőzést, a mieink próbálkozásai nem jártak sikerrel, a magyar válogatottnak nem volt igazi egyenlítési lehetősége, így idegenbeli vereséggel folytatta szereplését.

Írország – Magyarország 1-0 (0-0)
Gólszerző: Csiszár (66. – öngól), ill.

“Remek csapattal játszottunk, az írek erősségéről mindent elmond, hogy néhány hónapja a világbajnokságon döntetlent értek el Ausztrália ellen. Az első félidőben nagyszerű játszottunk, néhány kiemelkedő teljesítmény is volt a csapatban. A második félidő már nem sikerült olyan jóra, de a vereség ellenére alapvetően elégedett vagyok a lányokkal, mert végig remek hozzáállással futballoztak, és egyenrangú ellenfelei voltak az ír csapatnak” – értékelt a lefújás után Margret Kratz szövetségi kapitány.

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

A csoport harmadik helyén álló magyar válogatott az utolsó mérkőzését jövő kedden a sereghajtó Albánia ellen vívja az Új Hidegkuti Stadionban.