Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: a Ferencváros megint nem tudta legyőzni a mumusát

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) hétvégi, 15. fordulójának vasárnapi zárómeccsén a Ferencváros és a Mezőkövesd-Zsóry találkozott egymással…

 

Tovább folytatódott a magyar bajnoki címvédő Ferencváros bajnoki hullámvölgye, ugyanis hazai pályán csak gól nélküli döntetlenre volt képes a Mezőkövesd-Zsóry ellen.

A zöld-fehérek aktívabban kezdték a mérkőzést, és az első öt perc végén adódott előttük az első nagy lehetőség, Cissé kiugratása után azonban Pesics ajtó-ablak helyzetben csúnyán a kapu mellé lőtt. Nem sokkal később a vendégek is egyre többet merészkedtek előre és bő tíz perc elteltével Drazsicsot ugratták ki, jobbról leadott lövésének azonban Dibusz állta az útját a rövid saroknál. Ezt követően a hazaiak előtt adótott újabb lehetőség, Lisztes kiugrása után azonban Piscitelli bravúrral védte a közeli lövést. A Ferencváros több támadást vezetett, azonban igazi lehetőségből kevés adódott előtte. Az első félóra végén Botka kapu elé ívelt szabadrúgása után Pesics kézzel juttatta a kimozduló Piscitelli felett a hálóba a játékszert, amiért megkapta a meccs első sárga lapját. Az első játékrész hajráját ismét megnyomta a címvédő, de Zachariassen az ötösön belülről nem tudta bekotorni a játékszert, blokkolták a közeli helyzetét. A ráadásban Piscitelli tisztázásban közben fejberúgta Abenát, aki hosszas ápolást követően csak hordágyon tudta elhagyni a játékteret, és nem is tudta folytatni a mérkőzést.

A házigazda nagy lendülettel indította a második félidőt, rögtön kapujához szegezte a Mezőkövesdet, rövid időn belül több szögletet is elvégezhettek, a vendégek védői és kapusa azonban állta a sarat. A folytatásban ugyan továbbra is a Fradi támadott folyamatosan, kevés érdemi lehetőséget tudott kialakítani. Menet közben a vendégeknél Cseke sárgult be, majd a játékrész derekánál Civic végezhetett el ígéretes helyzetből szabdarúgást, amely azonban elkerülte a kaput. Negyedórával a vége előtt egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően Pesics került helyzetbe a kapu előtt, azonban ismét fölé bombázott. A zöld-fehérek egyértelmű fölényben játszottak, a vendégek erejéből néha egy-egy ellentámadásra futotta, a legnagyobb lehetőségük alkalmával Cseke gyenge lövést eresztett meg. Egyre inkább úgy tűnt, hogy a Fradi próbálkozásai hiába valóak lesznek, majd a 93. percben az egyik utolsó felívelés után Zachariassen előtt adódott ordító lehetőség, Piscitelli azonban óriási bravúrral hárította a közeli pöckölést.

Az előző szezonban a Ferencváros a három meccsen csak egy pontot szerzett a Mezőkövesd ellen, és az új idénybeli első randevún sem tudott győzni ellene. A két csapat jövő szerdán újból összecsap egymással, Matyóföldön egy korábbról elhalasztott meccset fognak pótolni.

Ferencváros – Mezőkövesd 0-0 (0-0)
Helyszín: Groupama Aréna (Budapest); Vezette: Káprály Mihály
Gólszerzők: – ill.
Sárga lap: Pesics (32.), ill. Kojnok (43.), Cseke (60.), Vajda (70.), Molnár G. (77.)
Kiállítva:ill.

Ferencváros: Dibusz – Makreckis, Cissé, Abena (Wingo 45+2.), Civic – Botka (Katona B. 46.) – Lisztes, Abu Fani (Besic 76.), Zachariassen, Marquinhos (Tokmac 61.) – Pesics. Vezetőedző: Dejan Sztankovics.

Mezőkövesd: Piscitelli – Kojnok, Pillár, Beriasvili, Vajda – Cseke, Gomis – Molnár G., Babunszki (Szalai J. 90+2.), Cseri (Nagy G. 87.) – Drazsics. Vezetőedző: Kuttor Attila.

Az OTP Bank Liga 15. fordulójának eredményei:

Szombat:
Kecskeméti TE – MTK Budapest 1-2
Fehérvár FC – Puskás Akadémia 3-1
Kisvárda – Debreceni VSC 0-0

Vasárnap:
Újpest FC – Paksi FC 1-2
Diósgyőri VTK – Zalaegerszegi TE 0-3
Ferencvárosi TC – Mezőkövesd-Zsóry 0-0

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore