Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: fordulatokban gazdag döntetlent hozott a nap rangadója – videóval

Hatgólos, helyzetekben gazdag összecsapást hozott a Manchester City és a Tottenham összecsapása, amelynek az igazi győztesei az Arsenal és a Liverpool lehettek végül…

(Photo by Stu Forster/Getty Images)

Az első félidő folyamán csak úgy záporoztak a helyzetek, a főszereplő pedig a Tottenham támadója, Heung-Min Son volt, aki a hatodik percben már megzörgette a hazaiak hálója, majd duplázni is tudott, azonban legnagyobb bánatára második találatát már nem az ellenfél, hanem a saját kapujába szerezte, egy rettenetesen balul elsült hárítási kísérletet követően. Son a 9. percben szerzett öngóljának köszönhetően pedig feléledt a Manchester City, amely nem csak, hogy elkezdett rohamozni, hanem a megannyi kapufa mellett a vezető gólt is megrúgta, így 2-1-es előnnyel hagyhatta el a pályát a félidei sípszót követően.

A második etapban továbbra is a Manchester City nyomott, a Tottenham csak túlélni próbált, egészen addig, míg Lo Celso meg nem villant a 69. percben, amelynek köszönhetően a vendégek szinte a semmiből tudtak kiegyenlíteni, így téve kiegyenlítetté a hajrát.

A hajrá folyamán azonban Pep Guardiola csapata megint előnybe került, a 81. percben Jack Grealish tudta értékesíteni Erling Haaland gólpasszát, így nehéz helyzetbe hozva a Sarkantyúsokat, akik végül ennek ellenére is utoljára tudtak nevetni, hiszen Kulusevski a 90. percben tudott kiegyenlíteni, így beállítva a 3-3-as végeredményt.

Manchester City – Tottenham  3-3 (2-1)
Gólszerzők: Son ÖG. (9.)  Foden (31.) Grealish (81.)  ill. Son (6.) Lo Celco (69.) Kulusevski (90.)
Kiállítás: – ill. –

Manchester City: Ederson , Rúben Dias, Josko Gvardiol (Nathan Aké), Kyle Walker, Manuel Akanji, Rodri , Jérémy Doku (Jack Grealish), Phil Foden (Rico Lewis), Erling Haaland, Bernardo Silva, Julián Álvarez (Mateo Kovacic).

Tottenham Hotspur: Guglielmo Vicario, Ben Davies, Emerson Royal, Destiny Udogie, Pedro Porro, Dejan Kulusevski, Giovani Lo Celso (Oliver Skipp), Yves Bissouma (Richarlison ), Son Heung-Min, Bryan Gil (Pierre-Emile Højbjerg), Brennan Johnson.

A 14. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Arsenal – Wolverhampton 2-1
Brentford – Luton Town 3-1
Burnley – Sheffield United 5-0
Nottingham Forest – Everton 0-1
Newcastle United – Manchester United 1-0

Vasárnap:

Bournemouth – Aston Villa 2-2
Chelsea – Brighton 3-2
Liverpool – Fulham 4-3
West Ham United – Crystal Palace 1-1
Manchester City – Tottenham 3-3

A bajnokság aktuális állása:

 

Standings provided by Sofascore