Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sztankovics: “Erősnek kell lennünk, nem adjuk fel!”

A Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott a Mezőkövesd ellen, így zsinórban a negyedik bajnoki mérkőzését vívta meg nyeretlenül…

A Ferencváros vezetőedzője, Dejan Sztankovics a Mezőkövesd elleni döntetlen után csapata bajnoki hullámvölgyéről beszélt:

“Az első félidőben volt 2-3 gólszerzési lehetőségünk is, míg a második játékrészben kontrolláltuk a játékot. A kezdőcsapatot is egy maximálisan offenzív csapatként raktam össze, szerettünk volna gólt szerezni. Erősnek kell lennünk, nem adjuk fel. Amikor nem nyerünk négy bajnokin, az egy nehéz helyzet egy olyan klub számára, mint a Ferencváros, de ez egy maraton, még nincs vége semminek. Nagyon nehéz hetente kétszer pályára lépni. Ez abszolút nem kifogás, itthon mindenképpen jobban kell játszanunk. Lehet, hogy vasárnap pontokat vesztettünk, de még semmi sincsen veszve.”

“Valamennyien nehéz pillanatokat éltünk át a stadionban, amikor láttuk, hogy Myenty Abena a földön fekszik, de Abena erős srác, bízom az orvosi stábunkban. Stabil az állapota” – mondta el a tréner az első félidő végén fejsérülést szenvedő Abenáról.

A szerb szakember a csapat kettős terheléséről is beszélt: “Ezzel együtt kell élni, ha valaki sikeres szeretne lenni, kivált Európában, vagy ha 21 nap alatt 7 meccset játszik. Remélem, jó lesz a téli felkészülésünk és a bajnokság vége felé élvezhetjük az időszakot, de készen kell állnunk mindenre. Nagy a nyomás rajtunk, aki ezt nem bírja, annak érdemes elgondolkodnia azon, hogy sportot vált. Ki kell elemeznünk a dolgokat. Szerencsére nagyon jó játékosaim vannak, együtt győzünk, együtt veszítünk. Ha bajnokok szeretnénk lenni, akkor bajnoki mentalitással kell rendelkeznünk. Lehet azt mondani, hogy egyfajta krízisben vagyunk most, de ez csak az eredményen látszik, vasárnap is végig kontroláltuk a meccset, akárcsak a Fehérvár ellen. Nagyon örülök annak, hogy egy ilyen nagy klubban megvan a támogatás az elnök úr, a sportigazgató és az egész egyesület részéről. Itt úgy érezhetem magam, hogy egy család része vagyok.”