Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sztankovics: “Nagyon elégedett vagyok azzal, ahol most tartunk”

A Ferencváros a Fiorentina elleni 1-1-es döntetlennel továbbjutott az Európa-konferencialiga csoportköréből…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Ferencváros vezetőedzője, Dejan Sztankovics a mérkőzést követő sajtótájékoztatón értékelte a csapata helyzetét:

“Nagyon elégedett vagyok azzal, ahol most tartunk. Sikerült továbbjutnunk, ez volt a klub és a szurkolók számára is az elsődleges cél. Büszke vagyok a fiúkra, 33 meccset játszottunk 5 hónap leforgása alatt, ez Magyarországon egy teljes bajnoki szezon. Nagyon örülök ennek az eredménynek.”

“Sokáig játszottam Olaszországban, ezért nagyon jól ismerem a ligát. Kemény bajnokság a Serie A, és a Fiorentina nagyon sok győzelmet arat ott. Egészen más az olasz bajnokság és az Ekl ritmusa. Nagyon kemény volt a csütörtök esti meccs is. Ezek a fiúk végig tudták hajtani az egész meccset. Gondoljunk bele, hogy ez ellen a kemény Fiorentina ellen tudtunk kétszer is döntetlent játszani. Azt se feledjük, hogy két nappal ezelőtt én 11 játékossal tudtam csak edzeni, innen tudtunk feljönni és szép eredménnyel zárni a mérkőzést” – tette hozzá a szerb szakember.

A csapat előtt álló feladatok kapcsán Sztankovics elmondta: “Nem szeretnék hiú ábrándokat kergetni. Nagyon fontos az, hogy a csapat álljon készen. A csapatban, a munkában és az őszinteségben hiszek, ha mindez megvan, az reményre ad okot. Elegendő mindig a következő lépésre gondolnunk, de mi készen fogunk állni. Előttünk áll most egy kis pihenő, majd egy felkészülési időszak, meglátjuk majd, mi következik utána.”

Az Ekl következő körének sorsolását jövő hétfőn tartják, addig még az NB I-ben második helyezett zöld-fehérek vasárnap a Zalaegerszeget látják vendégül a hazai pontvadászatban.